Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        23 Nisan 2024 Salı
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 13816
Haber Tarihi: 28.2.2011 12:01:47

ALS Başvuru İşlemleri nasıl yapılacak

ALS Başvuru İşlemleri nasıl yapılacak
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

Sınava başvurular, 28 şubat - 18 Mart 2011 tarihleri arasında Başvuru Merkezleri tarafından, internet aracılığıyla alınacaktır. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayınlanacaktır.

Sınava katılmak isteyen adaylar, 2011-ALS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ve TSK’nın web sayfasından erişebilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Adaylar, 40,00 TL olan sınav ücretini sınava başvurma süresi içinde T. Halk Bankası,  T. Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Akbank ve T. Garanti Bankası herhangi bir şubelesine yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların bu ücreti yatırmak için banka görevlisine T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, bu sınavın açık adı ile kaç TL sınav ücreti yatıracağını bildirmesi yeterlidir. Adayların, bankadan aldıkları dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

DİKKAT: Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık yoksa bankadan ayrılmaları, yanlışlık varsa mutlaka düzelttirerek bankadan ayrılmaları gerekmektedir.

Kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurulacak Aday Bilgi Formunun ilgili alanı adayın öğrenim gördüğü ilköğretim okulu müdürlüğüne onaylatılacaktır. Onay olmayan formlar işleme alınmayacaktır.

Adaylar, sınav ücretini yatırdıktan sonra Nüfus Cüzdanı veya pasaport (Nüfus Cüzdanında T.C. Kimlik Numarası bulunmalıdır.) ve doldurulmuş Aday Bilgi Formu ile birlikte Başvuru Merkezine giderek, başvurularını internet aracılığıyla Başvuru Merkezi görevlisine yaptıracaklardır. Başvuru Merkezine adayın kendisinin gitmesi zorunludur. Adayların fotoğrafları Başvuru Merkezi görevlisi tarafından çekilerek internetle ÖSYM kayıtlarına aktarılacaktır. Aday Bilgi Formu adayda kalacaktır.

Sınava KKTC’den başvuran adaylar, sınav ücretini, KKTC ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğinden edinecekleri banka hesap numarasına yatıracaklar ve başvurularını KKTC’deki başvuru merkezlerinden birinde yapacaklardır. Başvuruda banka dekontunun bir örneğini Başvuru Merkezine vereceklerdir.

Başvuruda 3,00 TL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecektir.

Başvuru süresi içinde yapılmayan başvurular ile ÖSYM'ye postayla gönderilen veya elden verilmek istenen belgeler (yurt dışında yaşayanlar hariç) kabul edilmeyecektir. Yurt dışında yaşayan adaylar, başvuru süresi içinde aşağıdaki belgeleri bir zarf içerisinde ÖSYM'ye gönderebilirler veya elden teslim ettirebilirler. Başvuru süresi içinde ÖSYM’ye ulaşmayan belgeler kesinlikle işleme alınmayacaktır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Başvuru süresi içinde ÖSYM’ye ulaşmayan belgelerden ÖSYM sorumlu olmayacaktır.

1) Doldurulmuş 2011-ALS Aday Bilgi Formu
2) Yurt dışında bulunma nedenlerini ve sürelerini belirten resmî bir belge
3) Son üç ay içerisinde cepheden çekilmiş adayın fiziksel olarak tanınmasını sağlayacak nitelikte bir fotoğraf (Gözlükle çekilmiş fotoğraf gönderilmemelidir.)
4) Nüfus Cüzdanı veya pasaportun onaylı bir örneği (Nüfus Cüzdanında T.C. Kimlik Numarası bulunmalıdır.)
5) Banka dekontu


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional