Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        28 Mart 2024 Perşembe
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 5137
Haber Tarihi: 28.9.2011 14:53:47

Aöf İktisat işletme Yeni kayıt ve İnternetten Kayıt İşlemleri

Aöf İktisat işletme Yeni kayıt ve İnternetten Kayıt İşlemleri
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

Bu duyuru yıllık sistemde eğitim-öğretim yapılan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine aşağıda sıralanan kayıt türlerinin “İnternet Başvuru” ve “Kayıt” işlemlerini kapsamaktadır.

1- ÖSYS Yeni Kayıt:
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) ile yerleştirilen adaylar, (Açıköğretim Fakültesinin dönemlik-kredili programları hariç) İnternetten başvurup, kayıt yaptırabilirler.

2. Kara Kuvvetleri Meslek Eğitimi Önlisans Programına Kayıt:
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı arasında imzalanan protokol gereği; Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nca belirlenerek Açıköğretim Fakültesi'ne bildirilen, yurt içinde ve yurt dışında görevli, en az lise ve dengi okul mezunu uzman erbaşlar İnternetten başvurup, kayıt yaptırabilirler.

3- 6111 Sayılı Kanun (Af) Kapsamında Kayıt:
6111 sayılı Kanun ile 2547 sayılı Kanuna eklenen geçici 58. madde gereğince 25/07/2011 tarihine kadar başvuru yapıp başvurusu kabul edilenler İnternetten başvurup, kayıt yaptırabilirler.

4- Yatay Geçişle Kayıt:
Yatay Geçiş Yönetmeliği ve 6111 sayılı Kanun’a göre Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine başvuru yapıp, başvurusu kabul edilenler İnternetten başvurup, kayıt yaptırabilirler.

5- Anadolu Üniversitesince Yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (AYÖS) ile Kayıt:
AYÖS sınavı sonucu kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar İnternetten başvurup, kayıt yaptırabilirler.
Adayların kayıt işlemleri 1. aşama: “İnternet Başvuru” 2. aşama: “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir.

İnternetten Başvuru işlemleri : 26 Eylül 2011 Pazartesi günü başlayıp,

14 Ekim 2011 Cuma günü saat 17:00’de sona erecektir.

İnternetten Başvuru adresi : http://aofkayit.anadolu.edu.tr

Bu tarihten sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Elektrik kesintisi, teknik arızalar veya İnternet hattınızın kesik olması nedeniyle başvuru yapamama durumunda kalmamanız için başvurunuzu son günleri beklemeden yapınız. İnternetten Başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.

İnternetten Başvuru yapmayan adaylar kayıt yaptıramaz. İnternetten başvuru yapmak kayıt için yeterli değildir. Adaylar, İnternet başvuru işlemi sonunda oluşturacakları “İnternet Başvuru Belgesi”nin yazıcı dökümünü alarak, “2011–2012 Öğretim Yılı Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu”nda açıklanan diğer kayıt belgelerini de hazırlayarak Vakıfbank’a “Öğretim Gideri” ve Öğrenci Katkı Payı” ödemelerini yaptıktan sonra illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurarak kayıt yaptıracaklardır. “İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu” ile “Öğrenci Kılavuzu”na http://www.anadolu.edu.tr adresindeki “Açıköğretim” “Kılavuzlar” linkinden ya da http://aofkayit.anadolu.edu.tr İnternet başvuru sitesinden ulaşılabilir.

Kayıt işlemleri; 26 Eylül 2011 Pazartesi günü başlayıp,

11 Ekim 2011 Salı günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

12, 13, 14 Ekim 2011 tarihlerinde mazeretli olanların kayıtları yapılacaktır.

Adaylar, 26 Eylül - 11 Ekim 2011 tarihleri arasında illerde bulunan Açıköğretim Fakültesi bürolarına bizzat başvurarak kayıtlarını gerçekleştireceklerdir. Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 12, 13, 14 Ekim 2011 tarihlerinde bizzat veya yakınları aracılığıyla kayıt yaptırabilirler. 14 Ekim 2011 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır. 08 Ekim 2011 Cumartesi günü AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacak ve kayıt yapılacaktır.

Kayıt belgeleri eksik ise kayıt yapılmaz ve belgeleri tamamlamak üzere ek süre verilmez. Kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun kaydını yaptırmayan adaylar Fakülteye kayıt hakkını kaybederler ve herhangi bir hak iddia edemezler. Posta ile kayıt yapılmaz.

“İnternet Başvuru” ve “Kayıt” ile ilgili resmi çağrı bu ilanla yapılmaktadır.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional