Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        18 Nisan 2024 Perşembe
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 3011
Haber Tarihi: 3.2.2011 21:14:03

STS Başvuruları

STS Başvuruları
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği uyarınca yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı (STS), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

STS’ye, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik belgesi almak üzere Yükseköğretim Kuruluna başvuran ve STS’ye girmesine karar verilen adaylar  başvurabilir. 

2011-STS’de YÖK tarafından sınav yapılacak alanlar: Beden Eğitimi ve Spor, Biyoloji, Diş Hekimliği, Fizik, Hukuk, İktisat, İletişim, İşletme, Kamu Yönetimi, Kimya, Matematik, Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı, Mühendislik, Mimarlık, Tarih, Uluslararası İlişkiler, Veterinerlik ve diğer alanlar.

2011-STS’de ÖSYM tarafından sınav yapılacak alanlar: Öğretmenlik Meslek Bilgisi ve Tıp.

YÖK tarafından sınav yapılacak alanlarda STS’ye başvurular, 1. Aşama sınavı için 31 Ocak–11 Şubat 2011 tarihleri arasında, 2. Aşama sınavı için 21 Mart – 31 Mart 2011 tarihleri arasındadır. 

ÖSYM tarafından sınav yapılacak alanlarda STS’ye başvurular, 1. Aşama sınavı için 31 Ocak–9 Şubat 2011  tarihleri arasında, 2. Aşama sınavı için 4 Nisan – 13 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılacaktır. 

STS'ye başvuracak adaylar; 2011-STS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr ile YÖK’ün http://www.yok.gov.tr internet adresinden başvuru tarihleri içerisinde ulaşabilirler.  Kılavuz basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır.

ÖSYM tarafından yapılacak sınavların 1. Aşaması 13 Mart 2011 tarihinde, 2. Aşaması 29 Mayıs 2011 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. YÖK tarafından yapılacak sınavların 1. ve 2. Aşamasına ait tarih ve sınav yeri bilgileri STS Kılavuzunda belirtilmiştir.

Sınav ve başvuruların nasıl yapılacağına ait ayrıntılı bilgi 2011-STS Kılavuzundan edinilebilir.


Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional