Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        29 Mart 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 5141
Haber Tarihi: 23.11.2010 09:18:37

KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınavı Tarihi Belli Oldu

KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınavı Tarihi Belli Oldu
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

İki yılda bir yapılan KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavı, iki milyondan daha fazla ortaöğretim ve yaklaşık beşyüzbin de önlisans adayının başvurusu ile 28.11.2010 Pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere 153 sınav merkezinde yapılacaktır.

Sınava yönelik hazırlıklar aksaksız olarak yürütülmekte olup, pek çok insanımızın yaşam çizgisini etkileyecek olan bu sınavın da sorunsuz olarak yapılabilmesi için aşağıdaki hususları tüm adayların ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Güvenlik Tedbirleri:

ÖSYM tarafından 5.10.2010 tarihinde kamuoyuna ilan edilen sınav güvenliğini iyileştirmeye yönelik güvenlik tedbirleri bu sınavda da uygulanacaktır. Bu nedenle, adayların sınava ilişkin duyuruları dikkatli biçimde okuyup sınava sade bir kıyafetle sadece Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, Özel Kimlik Belgesi ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf ile tüm metal ve elektronik cihazdan arınmış olarak gelmesi önemle duyurulur.

Özel Kimlik Belgesi:

Sınavda, adayın Sınava Giriş ve Kimlik Belgesine ilave olarak adayın kimliğini tespit etmek amacıyla sadece nüfus cüzdanı, pasaport ve askerlik görevini ifa edenler için de askeri kimlik belgesi özel kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunlar dışında, sürücü belgesi de dahil, hiçbir kimlik belgesi özel kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

Sınav Sırasında Su İhtiyacı:

ÖSYM tarafından adaylara sınav esnasında içecek su temin edilmeyeceğinden, adaylar şeffaf şişede içecekleri suyu sınava getirebileceklerdir.

Salon Yetersizliği:

Pek çok sınav merkezinde yüksek başvuruya karşılık yeterli sınav salonu mevcut olmadığından, bazı adaylar için yakın çevre sınav merkezlerinde sınava girecek biçimde atama yapılmıştır. Adayların sınav merkezlerine erişimleri için ilgili valilikler ve belediye başkanlıkları nezdinde gereken ulaşım olanaklarının sağlanması için girişimlerde bulunulmuştur.

Bu amaçla, ÖSYM ile TCDD arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, Eskişehir’den Ankara’ya sınav günü sabahı (28.11.2010) saat 06.00’da Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferi konulmuştur.

Sağlık Raporu:

Bu sınava çok yüksek sayıda adayın katılımına rağmen, geçerli sağlık raporları ile ÖSYM’ye başvurmuş olan pek çok adayın sınav merkezi değişikliği yapılabilmiştir. Ancak, 24.11.2010 Çarşamba gününden sonra ÖSYM’ye erişecek olan her türlü sağlık raporu işleme alınmayacak ve kabul edilmeyecektir.

Sınava girecek adaylara başarı dileklerimizle kamuoyuna duyurulur.

2010-KPSS Ortaöğretim / Önlisans Sınavına girecek adaylara Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi vermek ve diğer hizmetleri yerine getirmek üzere;

ÖSYM Ankara Bürosu,

27 Kasım 2010 Cumartesi      9.00 - 17.00

28 Kasım 2010 Pazar             7.30 - 17.00

tarih ve saatlerinde açık bulundurulacaktır.

 


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional