Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        19 Mart 2024 Salı
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 9808
Haber Tarihi: 3.1.2012 11:02:19

Açıkilköğretim Okulu Kayıt Yenileme İşlemleri

Açıkilköğretim Okulu Kayıt Yenileme İşlemleri
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

2011-2012 Öğretim Yılı II. Dönem Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 09 Ocak - 02 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.

"Yeni Kayıt" için başvuru yapacak öğrencilerin gerekli belgelerle ilgili bilgi aşağıdadır.

Açık İlköğretim Okulu 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı I. Dönem kayıt yenileme işlemleri 09 Ocak 2012 – 02 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.  Bu dönemde kayıt yenileyenler 15 Nisan 2012 tarihinde sınava gireceklerdir. Kayıt Yenileme  işlemleri, Öğrenci Bürolarınca (İl, ilçe ve belde merkezlerindeki ilköğretim okulları) http://aio.meb.gov.tr veya www.aio.meb.gov.tr İnternet adresi üzerinden yapılacaktır. Sınava girmek için kayıt yenileme işlemini zamanında yapmayanların talepleri dikkate alınmayacaktır. Bu durumda olanlar bir sonraki dönem için kayıt yeniletip sınavlara katılabilirler.

1. Kayıt Yenileme Ücreti:

Kayıt yenileme ücreti 10 (ON)TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu ücret Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankasının herhangi bir şubesine T.C.Kimlik numarası bildirilerek yatırılacaktır. Ayrıca Kayıt Yenileme işlemini gerçekleştireceği Öğrenci Bürosu hesabına 5 (BEŞ) TL yatıracaklardır. "Kayıt Ücreti " yatıran öğrenciler, Öğrenci Bürosuna giderek kayıt yenileme işlemini yaptıracaklardır. Kayıt yenileme işlemi esnasında öğrenci bürosu, öğrencinin:
T.C.  Kimlik numarasını, Sınav İli-İlçesi bilgilerini, Adres ve telefon bilgilerini kontrol ederek değişiklik varsa güncelleyecektir. Kayıt yenileme işleminde, yanlış hesaba ücret yatırma veya çift ücret yatırma durumlarında ücretler geri iade edilmeyecektir.

2. Ücret Muafiyeti:
Ücret muafiyeti olan öğrencilerin söz konusu durumları yeni kayıt esnasında sisteme işlendiğinden, kayıt yenileme dönemlerinde, ücret ödemeden,  öğrenci bürosuna giderek kayıtlarını yenileyeceklerdir. Ancak, kayıt esnasında muafiyeti sisteme işlenmemiş veya muafiyeti gerektirecek durum sonradan oluşmuşsa, resmi kurumdan alınmış belgeye göre işlem yapılarak belgenin onaylı bir fotokopisi öğrenci dosyasına konulacaktır.

3. Ders Seçme:
Öğrenci Bürolarınca kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrenci; Açık İlköğretim Okulunun İnternet adresi olan www.aio.meb.gov.tr sayfasının sağ üst köşesinde bulunan "Öğrenci Girişi“ bölümünden sisteme T.C. Kimlik No ve şifresi ile girerek "Kayıt Yenileme İşlemleri" başlığı altındaki "Ders Seçme" menüsünden işlemlerini gerçekleştirecektir. Ders seçme işlemini yapamayan öğrenciler Öğrenci bürolarına başvurabilirler. Eğer öğrenci üst sınıftan ders seçimi yapmazsa dersler sistem tarafından seçilir.
Kayıt yenileyen öğrenci bulunduğu sınıftaki derslerin yanında bir üst sınıftan en fazla dört ders seçerek sınava girer. Bir oturumda 6 dersten fazla olmayacak şekilde toplamda 12 dersten sınava girilebilir. Bu sebeple üstten seçilecek ders sayısında 4 ten az ders seçme durumu söz konusu olabilir.

4.Dosyası Açık İlköğretiminde Olan Öğrenciler:
Bu öğrencilerin kayıt yenilemeleri durumunda öğrenci dosyası Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğünden istenecektir. Eğer öğrenci Açık İlköğretim Okulundan tasdikname ile ayrılmış ise; Öğrenim belgesinin aslı gelecek olan öğrenci dosyasına konulacaktır.

5. Nakil İşlemleri:
“Nakil İsteme” , “Nakil Gönderme” ve “Öğrenci Nakil Kesin Kayıt” başlıkları altında yapılacak işlemler e- okul sistemi ile bire bir aynıdır.

6. Adres Değişikliği:
Sınav takviminde belirtilen süreler içerisinde adres değişikliği işlemi öğrenci bürolarınca yapılacaktır.

7. Sınav Giriş Yeri ve Sınav Sonuç Belgeleri:
Bu belgeler  www.aio.meb.gov.tr  adresinde yayınlanacak, ayrıca öğrenci adreslerine gönderilmeyecektir. Sınav giriş yeri bilgileri dönem sınavı tarihinden 10 gün öncesinde internet sayfamızda duyurulacaktır.

8. Sınav Merkezi Seçimi:
Her dönem sınavı için sistem, tüm il ve ilçe merkezlerini öğrencilerimizin sınav merkezi olarak tercih etmesine izin verir. Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından öğrencilerimizin tercih etmiş oldukları sınav merkezlerinin öğrenci sayıları kontrol edilir ve kesin sınav merkezleri belirlenir. Eğer öğrencinin sınav merkezi olarak tercih ettiği yer yeterli öğrenci sayısına ulaşamamışsa, en yakın sınav merkezine yönlendirilir.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional