Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        29 Mart 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 7379
Haber Tarihi: 12.11.2010 15:28:49

Aol Kayıt Yenileme Yapan Öğrencilerin Ders Seçimi

Aol Kayıt Yenileme Yapan Öğrencilerin Ders Seçimi
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

2010-2011 öğretim yılı I. döneminde aktif, donuk ve silik konumdaki öğrencilermizden kayıt yenileme yaptıranlar için ders seçme işlemi başlamıştır.

2010-2011 Eğitim Öğretim yılında ortaöğretim kurumlarında yapılan değişiklik dolayısıyla 1. 2. 3. dönemde bulunan öğrencilerimizin alanları kaldırılmıştır. Bu öğrencilerimiz alan tercihi olmadan ders seçimi yapacaklardır. Ancak 4. 5. 6. 7. 8. ve üzeri döneme sahip olanlar ise eskiden olduğu gibi alanlı olarak ders seçimlerini yapmaya devam edeceklerdir.

Ders seçimi yaparken;

1. Ortak ve alan derslerinize(4. ve üstü dönemdeki öğrenciler) öncelik vermeniz gerekmektedir.

2. 30 krediye kadar ders seçme hakkınız olması sebebiyle kesinlikle tek ders seçip bırakmayınız. 30 kredilik ders seçtiğinizden emin olunuz.

3. Ders seçimi yaptıktan sonra Alan değişikliği yaptıysanız (4. ve üstü dönemdeki öğrenciler) yeniden ders seçmeniz gerekmektedir.

4. Derslerinizi seçtikten sonra çıktısını alıp, en yakın Halk Eğitim Merkezine giderek kitaplarınızı alınız. Aldığınız kitapları web sitemizde bulunan kitap içerikleriyle mutlaka karşılaştırınız.

5. Tercih ettiğiniz ve sınava gireceğiniz sınav merkezinizi (il ya da ilçe) mutlaka kontrol ediniz. 26 Kasım 2010 tarihine kadar sınav yerlerinizi sistemden güncelleyebilirsiniz.

6. Açık Öğretim Lisesi'ne 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı ı. Döneminde İlköğretim/Ortaokul diploma belgesi ile kayıt yaptıran öğrencilerimiz (öğrenci numarası 2101 ile başlayanlar) buradaki derslerden (ders listesini görmek için buraya tıklayınız.) sorumlu olacaklarından, AKTİF olmadan da Halk Eğitim Merkezlerinden kitaplarını alıp çalışmaya başlayabilirler.

7. III. Dönem öğrencilerinin dikkatine!
Ortak dersler arasında bulunan ;
Dil Anlatım-3
Türk Edebiyatı-3
Tarih -3
Coğrafya-3 dersleri ile,

Seçmeli dersler arasında bulunan;
Seçmeli Dil Anlatım-3
Seçmeli Türk Edebiyatı-3
Seçmeli Tarih-3
Seçmeli Coğrafya-3
Seçmeli Yabancı Dil-3

derslerinden aynı isimde olanların kitapları da aynı olup (örneğin Dil Anlatım-3 ile Seçmeli Dil Anlatım-3), sınavlarda bu derslerin soruları aynı kitaptan fakat farklı sorular sorularak yapılacaktır.

Bu nedenle size isimleri aynı olan dersler için tek bir kitap verilecektir.(örneğin Tarih-3 ile Seçmeli Tarih-3 dersi için Tarih-3 kitabı)


Ders seçimini yapmak için buraya tıklayınız.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional