Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        29 Mart 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 4796
Haber Tarihi: 24.2.2011 21:02:33

Aol 2. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri

Aol 2. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

BAŞVURULAR

1. Açık Öğretim Lisesi 2010 – 2011 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Kayıt Yenilme Başvuru Tarihleri: 25 Şubat – 06 Mart 2011

2. Açık Öğretim Lisesi 2010 – 2011 Eğitim Öğretim yılı II. Dönem Mazeretli Yeni Kayıt Başvuru Tarihleri: 07 Mart – 11 Mart 2011

Mazeretleri nedeniyle normal kayıt yenileme döneminde kaydını yeniletemeyen öğrencilerin,

Mazeretlerini beyan etmeleri durumunda İl ve İlçelerde Bulunan Genel Liseler yada MEM’ce görevlendirilen Anadolu Liseleri veya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince kayıtları alınacaktır.

Başvuru Yeri: İl ve İlçelerde Bulunan Genel Liseler yada MEM’ce görevlendirilen Anadolu Liseleri ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri.

I. KİMLER KAYIT YENİLEME İŞLEMİ YAPTIRACAK?

Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ve öğrencilik durumu aktif, donuk veya silik olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemini yaptırabilirler.

II. KAYIT YENİLEME KATILIM BEDELİ

a) Katılım Bedelinin Yatırılması:

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme katılım bedeli 25 TL’dir. Bunun;

• 20.00TL.’si Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaralarını bildirerek Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü hesabına yatıracak.
• 5.00TL’si ise kaydını yenileteceği Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Genel Lise Müdürlüğü yada Anadolu Lisesi Müdürlüğü okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okulların okul müdürlüğü görevlisine okul aile birliğinin makbuzu karşılığında teslim edecektir.
• Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerimizden T.C. kimlik numarası olmayanların kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilmeleri için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinden yabancı uyruklular için verilen vatandaşlık numarasını almaları gerekmektedir.
• Cezaevlerinde hüküm giymiş yabancı uyruklulardan vatandaşlık numarasını alamayanlar katılım bedellerini yatırabilmek için kayıt yaptıracakları cezaevi öğretmeni aracılığıyla

Açık Öğretim Lisesi müdürlüğüne ulaşması gerekmektedir. Bu öğrencilere Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından ücretlerini yatırabilecekleri banka hesap numarası verilecektir. Yabancı uyruklu hükümlüler verilen banka hesap numarasına katılım bedelini ad ve soyadıyla havale yaptıracaklardır. Hükümlüler yatırmış oldukları ücretin dekontunu ve durumlarını anlatan dilekçe ile birlikte Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne posta/kargo ile ulaştıracaklardır. İstenen belgeleri Açık öğretim lisesine ulaşan öğrencinin kayıt yenileme işlemleri Müdürlüğümüzce yapılacaktır.

Kayıt yenileme işleminde yatırılan katılım bedeli online olarak Açık Öğretim Lisesi sistemine aktarıldığı için süresi dışında/yanlış yatırılan katılım bedelinin Banka dekontları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

b) Kayıt Yenileme Katılım Bedeli Alınmayacak Öğrenciler

• 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
• Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
• İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlardan;
• Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenlerden,

Durumlarını belgelendirmek şartıyla kayıt yenileme katılım bedeli alınmayacaktır. (şehit ve gazilerimizin eş ve çocuklarından evlenenler katılım bedeli muafiyetinden yararlanamaz.) Ücret muafiyeti yapılan öğrencilerin belgelerinin birer nüshası aslı gibidir onayı yapıldıktan sonra kayıt alan okul müdürlüğünde saklanacaktır. Söz konusu belgelerin gerekli görülen durumlarda Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından istemesi halinde gönderilecektir. Daha önceki dönemlerde öğrenciden ücret muafiyeti belgesi aslı gibidir yapılarak alınmış ise tekrar bu belge alınmayacak.


DİKKAT:
Katılım bedeli muafiyeti butonlarının yanında “ıslahevi ve cezaevi “ seçenekleri de vardır. Bu seçenekler sadece Açık Öğretim Lisesini istatistikî olarak bilgilendirmek için konulmuştur. Bu butonun işaretlenmiş olması öğrenciye katılım bedeli muafiyeti sağlamaz.


III. KAYIT YENİLEME İŞ VE İŞLEMLERİ


ÖĞRENCİNİN YAPACAĞI İŞ VE İŞLEMLER
a) Kayıt yenileme yapan öğrencilerimiz www.aol.meb.gov.tr adreslerinde yer alan ÖĞRENCİ GİRİŞİ butonuna tıklayarak, öğrenci numarası ve öğrenci şifresi ile sisteme gireceklerdir.
b) Ders seçme işlemine geçmeden önce genel ders durumunuzu ve kredi bilgilerinizi Öğrenci Genel Bilgiler menüsü altından kontrol etmeniz faydanıza olacaktır.
c) Alan değiştirmek isteyen Açık Öğretim Lisesi öğrencilerimiz sınava yaklaşık 40 gün kalıncaya kadar Bilgi Düzenleme menüsü altındaki Alan Bölüm Değiştirme ekranından alanlarını değiştirebilirler. Alan değiştiren öğrencilerimizin daha önceden seçmiş olduğu dersleri silindiğinden dolayı mutlaka yeniden ders seçmeleri gerekmektedir.
d) Alan değişikliği yapan öğrencilerimiz, ders seçme işlemini alan değişikliği yapıldıktan sonra yapmalıdırlar.
e) Ders Seçme İşlemini sınav tarihine yaklaşık 40 gün kalıncaya kadar yapabilirsiniz. Ders Seçme İşlemini Kayıt Yenileme İşlemleri altındaki Ders Seçme İşlemi butonuna basarak; açılan ekranda derslerin yanındaki mavi butonlara tıklayarak yapmanız gerekmektedir.
f) Adres Bilgilerinizi güncellemek veya değiştirmek için Bilgi Düzenleme menüsü altındaki Adres Bilgileri bölümünden, Sınav Giriş Yerinizi değiştirmek için yine Bilgi Düzenleme menüsü altındaki Sınav Bölgesi İrtibat Merkezi bölümünden sınava girmek istediğiniz Sınav Bölgenizi, sınava yaklaşık 40 gün kalıncaya kadar değiştirebilirsiniz. Yanlış bir ilde sınava girmek istemiyorsanız, sınav ilinizi seçtikten sonra çıktı almadan tekrar kontrol etmeyi unutmayın.
g) Sınavda mağdur duruma düşmemek için mutlaka kayıt yenileme işlemini tamamladıktan sonra sisteme girerek ders seçme işlemini yapmanız gerektiğini unutmayınız.
h) İhtiyacınız olan her türlü bilgiyi www.aol.meb.gov.tr sitesinden, 444 83 83 numaralı çağrı merkezinden veya kayıt yenileme yapan okul Müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.
i) Öğrencilere sınav giriş yeri ve sınav sonuç bilgileri posta ile gönderilmeyecektir. Öğrencilerimiz sınav giriş yeri bilgileri için sisteme giriş yaparak Öğrenci Genel Bilgiler menüsü içerisinde bulunan Sınav Giriş Bilgileri ekranından sınav giriş yeri bilgilerinin çıktısını alıp bu belge ve nüfus cüzdanı veya geçerli kimlik belgesiyle sınava girebilirler. Öğrencilerimiz sınav giriş yeri bilgilerini sınav tarihinden yaklaşık 2 hafta öncesinde sistemden alabilirler.
j) Dersini sistem üzerinden seçen öğrenciler almış oldukları ders listesi çıktısı ile birlikte halk eğitimi merkezi müdürlüklerine müracaat ederek kitaplarını alacaktır.


DİKKAT: Alan değiştirdiğinizde yeni alnınızdan mezun olabilmeniz için gerekli krediyi sağlamış olsanız bile mezun olabilmeniz için en az bir kez alan değişikliğinden sonra sınava girmenizgerekmektedir. Unutmayınız.

Ders Seçme İşlemiyle İlgili Tavsiyeler:

1. Ders Seçme işlemine geçmeden önce mezuniyet şartlarını mutlaka okuyunuz.
2. Genel Ders durumunuzu (başardığınız, muaf olduğunuz dersleri) kontrol ediniz.
3. Kategori bölümünde “Ortak” ve “Alan” yazan dersler sizin öncelikle seçmeniz gereken derslerdir. Öğrenim döneminize uygun olarak Ortak ve Alan derslerini bitirdikten sonra “Seçmeli” derslerden ders seçmelisiniz.
4. Seçilmiş olan alana ait alan derslerinin hepsinden (Genel Kültür hariç) en az bir defa sınava girmek zorunlu olduğundan alan dersleri özellikle seçilmelidir.
5. Alanı “Genel Kültür” olan öğrencilerimiz öğrenim dönemlerine uygun olarak öncelikle “Ortak” dersleri geriye kalan kredilerini tamamlamak için “Seçmeli” dersleri seçmelidirler.
6. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri muaf oldukları dersleri tekrar seçebilirler. Seçilen dersten başarısız olunursa dersin muafiyeti devam eder.
7. Kayıt yenilediğinde dönemi 1, 2, 3, ve 4 olan öğrencilerimiz (alansız olanlar) öncelikle ortak
derslerini seçmelidir.
8. Ortak derslerini seçtikten sonra hala sistem ders seçmenize izin veriyorsa ise seçmeli derslerden
alanlara kaynaklık eden dersleri seçmeleri faydasına olacaktır.
9. Ders seçme işlemi yapmak için o dersin sol tarafında yer alan “mavi” butonuna tıklamanız
yeterli olacaktır. Eğer seçtiğiniz dersi silmek istiyorsanız o dersin solunda yer alan “kırmızı” butonuna tıklamanız gerekecektir.

Kayıt yenileme işleminizi tamamladıktan sonra sistem üzerinden bir daha kontrol etmeniz
yaranınıza olacaktır.

1. Açık Öğretim Lisesi için Mezuniyet Şartları

a) Açık Öğretim Lisesine alansız olarak kayıt yaptıran öğrencilerin mezuniyet şartları.
• Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
• Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
• Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması. Dil ve Anlatım dersinden muafiyet
olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
• Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olmak,
b) Açık Öğretim Lisesine alanlı olarak kayıt yaptıran öğrencilerin mezuniyet şartları:
• Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
• Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
• Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması. Dil ve Anlatım dersinden muafiyet
olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
• Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç),
• Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olması,
• Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
• Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi alması
gerekmektedir,

Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Alanları:
• Sosyal Bilimler
• Türkçe-Matematik
• Fen Bilimleri
• Yabancı Dil
• Genel Kültür

Yukarıda ki mezuniyet şartlarının tamamını yerine getiren öğrencilerimiz Açık Öğretim
Lisesinden mezun olma hakkını kazanırlar.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional