Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        16 Nisan 2024 Salı
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 20718
Haber Tarihi: 28.8.2007

2007 STS Sınav Tarihleri Sonuçları ve Genel Bilgiler

2007 STS Sınav Tarihleri Sonuçları ve Genel Bilgiler
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

STS’ye; Yurtdışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik belgesi almak üzere Yükseköğretim Kuruluna başvuran ve STS’ye girmesine karar verilen adaylar başvurabilir.

2007-STS’de YÖK tarafından sınav yapılacak alanlar; Beden Eğitimi ve Spor, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Biyoloji, Biyoteknoloji, Diş Hekimliği, Endüstriyel Elektronik, Felsefe, Fizik , Hukuk, İç Mimarlık, İletişim, İktisat, Kamu Yönetimi, Kimya , Kimya Öğretmenliği, Matematik, Matematik-Bilgisayar, Moda ve Tekstil Tasarımı, Muhasebe, Polimer Bilim ve Teknolojisi, Tarih, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı, Veterinerlik, Ziraat Mühendisliği, Diğer ...

2007-STS’de ÖSYM tarafından sınav yapılacak alanlar; Bilgisayar Mühendisliği, Eczacılık, Elektrik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gemi Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İşletme, Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Müh., Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Mimarlık, Öğretmenlik Meslek Bilgisi, Tekstil Mühendisliği, Tıp, Uçak (Havacılık) Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler, Diğer...

STS’ye başvurular 27 Ağustos - 4 Eylül 2007 tarihleri arasında yapılacaktır. STS'ye girecek adaylar; 2007-STS Kılavuzu ve 2007-STS Sınav Başvuru Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Sınav ve başvuruların nasıl yapılacağına ait ayrıntılı bilgi 2007-STS Kılavuzundan edinilebilir.

ÖSYM tarafından yapılacak sınavların 1.Aşaması 23 Eylül 2007 tarihinde, 2.Aşaması 25 Kasım 2007 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. YÖK tarafından yapılacak sınavların 1. ve 2. aşamasına ait tarihler STS Kılavuzunda belirtilmiştir.

2007-STS'ye girebilmek için;

a) Adayın sınava girebileceğine dair Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararı yazısı ( Bu yazıda adayların hangi alanda sınava girecekleri belirtilmiş olacaktır. Ancak girecekleri alan konusunda karar verilemeyen adaylar sınava girecekleri alanı kendileri belirleyeceklerdir.) ,

b) 2007-STS Sınav Başvuru Formu (fotoğraflı) ile 150,00 YTL'lik Sınav Ücreti Banka Dekontunu en geç 4 Eylül 2007 tarihine kadar YÖK Denklik Birimine mesai saatleri içinde elden veya posta yolu ile (kargo) gönderilmesi gerekir.

Kaynak: ÖSYM


Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional