Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        27 Nisan 2024 Cumartesi
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 2880
Haber Tarihi: 23.9.2010 11:15:38

Ünal Yarımağan İstifa Etti

Ünal Yarımağan İstifa Etti
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

Sınavlarda kopya çekilmesine dair yoğun baskıların bulunduğu bugünlerde ÖSYM Başkanı istifasını açıkladı.

Basın Açıklaması şu şekilde oldu :

 

Kamuoyunca da bilindiği üzere 2010 KPSS LİSANS sınavıyla ilgili iddialar hakkında ÖSYM Başkanlığınca da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Konuya ilişkin ilgili Savcılık, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığınca yürütülen soruşturmalar halen devam etmektedir.

Bu süre içerisinde yazılı ve görsel basın organlarında ÖSYM ve ÖSYM çalışanlarına yönelik gerçek dışı yıpratıcı bazı haberler de yer almıştır. Soruşturma konusu iddialar ve  gerçek dışı haberlerle ilgili olarak soruşturmalar devam ettiği için ÖSYM tarafından herhangi bir açıklama yapılması uygun bulunmamıştır. Diğer taraftan herhangi bir kanıt ortaya konulmadan verilen bu haberler hakkında kaynak olarak gösterilen kurum ve kişiler de doğrudan bir açıklama ve tekzip yoluna gitmemiştir.

Söz konusu iddiaların doğru olduğunun adli ve idari inceleme sonucuna göre tespit edilmesi halinde sorumlular hakkında her türlü yasal işlem yapılacağı açıktır. Bu nedenlerle kamuoyunca ÖSYM hakkındaki güven sarsıcı asılsız haber ve yorumlara itibar edilmemesi gerekmektedir.

Devam eden soruşturma sürecinde ÖSYM ve ÖSYM çalışanlarının daha fazla yıpratılmamasına katkıda bulunmak amacıyla görevimden ayrılmayı uygun buldum.

 


Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional