Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        9 Mayıs 2024 Perşembe
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 5329
8.5.2010 14:37:41

2010 LYS Başvuru İşlemleri

2010 LYS Başvuru İşlemleri
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

LYS (Lisans Yerleştirme SınaVı) başvuruları 5 - 14 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular internetten veya Başvuru Merkezleri vasıtasıyla yapılabilecek.

İnternet üzerinden başvuru yapmak istiyorsanız;

Başvurma süresi içerisinde bankalardan (Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Akbank ve Garanti Bankası) birine sınav ücretini yatırınız.

Bankaya sınav ücretini yatırdıktan sonra internet bağlantısı ve yazıcısı olan bir bilgisayarı kullanarak ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresine girerek T.C. Kimlik / Y.U. Numaranız ile şifrenizi giriniz; 2010-LYS başlıklı alana girerek sınav tercihlerinizi, Sınav Merkezi tercihlerinizi, LYS-5’e girecek iseniz yabancı dilini giriniz .

Başvuru İşlemini Tamamla butonuna basınız ve ‘Başvurunuz Sistem Tarafından Başarıyla Tamamlanmıştır.’ İletisini bekleyiniz. Bu iletiyi gördüğünüzde Aday Bilgilerim bağlantısından Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinizin dökümünü alınız ve bu belgeyi saklayınız.

Başvuru İşleminiz Tamamlanmıştır.

 

Başvuru merkezleri ile başvuru yapmak istiyorsanız;

Başvurma süresi içerisinde bankalardan (Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Akbank ve Garanti Bankası) birine sınav ücretini yatırınız.

LYS Başvuru Merkezleri http://osym.gov.tr internet adresinde açıklanmıştır.

Nüfus cüzdanı veya fotoğraflı-onaylı bir özel kimlik belgesi, banka dekontu ile birlikte başvuru merkezine gidiniz. Başvuru hizmeti ücreti olarak 2,00 TL ödeyiniz.

Bilgilerinizin, başvuru görevlisi tarafından elektronik ortama girişini izleyiniz ve görevlinin size vereceği 2010-LYS Başvuru Kayıt Bilgileri dökümünden bilgilerinizi kontrol edip onaylayınız. Sizin ve görevlinin imzaladığı bu belgeyi saklayınız.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2015 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional