Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        25 Nisan 2024 Perşembe
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 6443
5.8.2010 10:00:06

SBS 1. Yerleştirme Sonucunda Boş kalan Kontenjanlar

SBS 1. Yerleştirme Sonucunda Boş kalan Kontenjanlar
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

SBS 1. Yerleştirme Sonucunda Boş kalan Kontenjanlar açıklandı.

2. yerleştirme için boş kalan kontenjanlar için tıklayınız

I. Yerleştirme İşlemi

a)OYP’ si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecektir.
b) I. yerleştirmede öğrenciler 12 (on iki) tercihe kadar başvuru yapabileceklerdir.
c) Yerleştirme işlemi, ortaöğretim yerleştirme puanına (OYP) göre yapılır. Öğrencilerden tercih başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre yerleştirme yapılır. Ortaöğretim yerleştirme puanlarının eşit olması hâlinde 8’inci sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı, eşitliğin devamı hâlinde, 7’nci sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı, yine eşitliğin olması hâlinde 6’ncı sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı yüksek olan öğrenciye öncelik verilir. Bunların da eşit olması hâlinde tercih önceliği dikkate alınır.
d) OYP sonucuna göre öğrenci alan özel okullar, II. yerleştirmeye dâhil olmayacaktır.

II. Yerleştirme İşlemi

a) OYP’ si 196 ve üstü olan tüm öğrenciler II. yerleştirme işlemi için talepte bulunabileceklerdir.
I. yerleştirme için tercihte bulunan ve bulunmayan öğrenciler,
I. yerleştirme sonucunda herhangi bir tercihini kazanamayan öğrenciler,
I. yerleştirme sonucu kazandığı okula kayıt yaptıran öğrenciler,
I. yerleştirme sonucu kazandığı okula kayıt yaptırmayan ya da kayıt yaptırıp kaydını geri
alan öğrenciler, II. yerleştirme için tercihte bulunabilirler.
b) I. yerleştirme sonucuna göre herhangi bir okula yerleşmiş ve kayıt yaptırmış olan öğrencilerin kayıtları, II. yerleştirmeye başvurmaları durumunda sistem tarafından korunacaktır.

Bu öğrencilerin, II. yerleştirme sonucunda tercihlerinden birine yerleşememeleri durumunda I. yerleştirme sonucunda yerleşip kayıt yaptırdıkları okullardaki kayıtları devam edecektir.

Ancak öğrenciler, II. yerleştirme sonucunda tercihlerinden birine yerleşmeleri durumunda I. yerleştirme sonucunda yerleşip kayıt yaptırdıkları okullardaki kayıtları silineceğinden II. yerleştirme sonucuna göre kazandıkları okula kayıt yaptırmaları gerekecektir.
c) II. yerleştirmeye katılmak isteyen öğrencilerden, bireysel tercih yapanlar onay işlemlerini kendilerine en yakın herhangi bir ilköğretim okuluna giderek tamamlayacaklardır. Bireysel tercih yapmak istemeyen öğrenciler ise, kendilerine en yakın herhangi bir İlköğretim okuluna giderek Ek‐3’teki “II. Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”nu doldurup, imzalayarak okul müdürlüğünden onaylamasını talep edeceklerdir.
d) II. yerleştirmeye başvuran öğrenciler en fazla 6 (altı) tercih yapabileceklerdir.
e) II. yerleştirme işlemi, ortaöğretim yerleştirme puanına (OYP) göre yapılır. Öğrencilerden II. tercih başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre (I. yerleştirme sonucu yerleşip kayıt yaptıran öğrencilerin bu okullardaki kayıtlarının II. yerleştirmedeki tercihlerinden birine yerleşememeleri hâlinde korunması koşuluyla) yerleştirme yapılır.
II. yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılır. Bu durumda bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak; bazı öğrenciler sadece asil olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilirler.
f) II. yerleştirme sonuçları açıklanınca öğrencilerin “Sınav Sonuç Belgelerinde” herhangi bir ortaöğretim kurumuna asil olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri, yedek olarak yerleştirildiği okul var ise yedek okula ait bilgiler ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler bulunacaktır. Ayrıca veliler http://eokul. meb.gov.tr adresindeki “Veli Bilgilendirme Sisteminden” sürekli olarak bilgilendirilecektir. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresini takip etmeleri gerekmektedir.
g) II. yerleştirme sonuçları açıklanınca tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci, 16-20 Ağustos 2010 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar asil olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecektir. II. Yerleştirme sonucuna göre özel yetenek sınavı, mülakat, mülakat ve beden yeterliliği sınavı sonuçlarına göre öğrenci alınan alanlardan birine asil ve/veya yedek listeden mülakat hakkı kazanan öğrenciler içerisinde, asil listedeki tercihine giriş yeterliliği taşımayan öğrencilerin aynı türdeki yedek listedeki tercihleri listeden çıkarılacaktır.
h) II. Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, aynı gün, 20 Ağustos 2010 saat 19.00’dan itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e‐okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara 23-26 Ağustos 2010 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıtlarını yaptıracaklardır. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 2326 Ağustos 2010 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
ı) 23-26 Ağustos 2010 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erince boş kalan kontenjanlar aynı gün 26 Ağustos 2010 saat 19.00’dan itibaren ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e‐okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 27 Ağustos  - 31 Ağustos 2010 tarihleri arasında saat 17.00’a kadar yaptıracaklardır.
Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 27 Ağustos 31 Ağustos 2010 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
j) 27 Ağustos-31 Ağustos 2010 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erince boş kontenjanlar aynı gün 31 Ağustos 2010 saat 19.00’dan itibaren ilan edilir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e‐okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 01-03 Eylül 2010 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar yaptıracaklardır.
Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 01-03 Eylül 2010 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.
k) Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabileceklerdir

 


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2015 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional