Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        19 Nisan 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 12066
Haber Tarihi: 8.8.2007

2007-2 Öğretmenlik Başvuruları Başladı

2007-2 Öğretmenlik Başvuruları Başladı
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

2007–2 Öğretmenlik için başvuru ve atama işlemlerinin 08 – 19 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılacağı, atama tarihlerinin ise 22 Ağustos 2007 tarihinde gerçekleşeceği açıklandı. 2004, 2006 ve 2007 KPSSP10 sınavlarına girenler atamaya hak kazanacaklar 2007-2 Atama dönemi için elektronik başvuru http://personel.meb.gov.tr adresinden yapılacak.

Bir önceki atama dönemine ait başvuruların geçerlilik süresi, 2007-2 atama dönemine ait duyuru tarihinde sona ermiştir. Atanamayan adayların gerekli şartları taşımaları hâlinde yeniden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu millî sporcularımızdan; Olimpiyat Oyunları, Parolimpik
Oyunlar, Üniversiad Oyunları, Akdeniz Oyunlarında ferdi ve takım olarak ilk üç dereceye girenler,
Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler kategorisinde Dünya veya Avrupa Şampiyonalarında ilk üç dereceye girenler ile belirtilen yarışmaların takım sporlarında en az on kez ülkemizi temsil ederek millî sporcu belgesi almış olanlar, KPSS şartı aranmaksızın başvuru yapabileceklerdir. Bu kapsamdaki başvurular, başvuru evrakı EK-5 dilekçe örneğine eklenerek, başvuru takvimi içinde il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

Bedensel engeli bulunan öğretmen adayları da öğretmenlik görevine atanmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir. Bu adaylar, aynı alandaki diğer adaylar ile birlikte KPSS puanı üstünlüğüne göre değerlendirilecekler, atanmaları durumunda bedensel engellerinin öğretmenlik görevini yürütmesine engel teşkil edip etmeyeceğinin tespiti bakımından Bakanlığımızda oluşturulacak Bedensel Engeli Değerlendirme Komisyonunca değerlendirmeye alınacaklar, uygun görülenler göreve başlatılacaklardır.

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, 21/05/1999 tarih ve 99-64 sayılı Hacettepe Üniversitesi Senato Kararı ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programı ile eş değer sayılmıştır. Bu nedenle söz konusu karardan önce yüksekokula kayıt yaptırıp mezun olanlar Beden Eğitimi Öğretmenliğine başvuru yapabileceklerdir.

Sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirilecekler hariç ilk defa aday öğretmen olarak atananlar, atama sırasında ve adaylıkları kaldırılıncaya kadar özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklardır.

2007-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzunu indirmek için Tıklayın

2007-2 KPSS Alan Bazında Sıra Öğrenme Formuna İlişkin Açıklama için Tıklayın

 


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional