Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        26 Nisan 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 40110
Haber Tarihi: 24.12.2007

KPSS 2007/7 Tercih İşlemleri

KPSS 2007/7 Tercih İşlemleri
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

KPSS TERCİH İŞLEMLERİNİZ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Adayların alt taraftaki tablolarda yer alan kadrolardan ve pozisyonlardan koşullarını karşıladıklarını tercih edebilmeleri için 2004-KPSS, 2006-KPSS/1 veya 2006-KPSS/2’ye girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

2004 ve 2006 yıllarında farklı düzeylerde sınava girilmişse, yerleştirmede son girilen sınavdaki öğrenim düzeyi ve bu düzeyde alınan puan göz önünde tutulacaktır. Bir başka deyişle, 2004-KPSS’ye önlisans veya ortaöğretim düzeyinde girmiş olan adaylar, 2006-KPSS/1’e girmişlerse yerleştirme işlemlerinde 2006-KPSS/1’in sonuçları; 2004-KPSS’ye ortaöğretim düzeyinde girmiş olan adaylar 2006-KPSS/2’ye önlisans düzeyinde girmişlerse yerleştirme işlemlerinde 2006-KPSS/2’nin sonuçları geçerli olacak; 2004-KPSS sonuçları geçersiz sayılacaktır.

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin son günü, sınava girilen öğrenim düzeyindeki birokuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderilmesinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. 2.3 Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.  Adaylar tercihlerini 24-28 Aralık 2007 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir.

Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer almaktadır. Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2’de önlisans mezunlarının ve Tablo-3’te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır.

Sınava girdiğiniz öğrenim düzeyindeki tablolardan tercihlerinizi yaparken kadro ve pozisyonların yer aldığı tabloların “Aranan Niteliklerin Kodları” sütunundaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu Kılavuzdaki T.C. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen “Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar” başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

Mezun olunan program/alan ile ilgili nitelik koşulunu karşılamadığınız bir kadro ya da pozisyona tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurunuz. Mağduriyete uğramamanız için tercihlerinizi internetle ÖSYM’ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz. İnternet üzerinde tercihlerinizi kaydettiğiniz andan itibaren, bu tercihlerinizi değiştirmeniz, kısmen ya da tamamen iptal etmeniz mümkün olmayacaktır.

Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirleyiniz ve sıraya koyunuz. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir. Kadro ve pozisyonları isteğinize göre karışık olarak sıralayabilirsiniz. Bu hazırlığı, yapmanız için bu Kılavuzun 4. sayfasındaki boş Tercih Listesinden yararlanabilirsiniz. Böyle bir hazırlık size tercihlerinizi internete girmenizde kolaylık sağlayacaktır. Üzerinde çalışma yaptığınız listeyi ÖSYM’ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şekilde işleme konmayacaktır. Sadece internetten yapılan tercihler geçerlidir.

İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve buradan KPSS-2007/7 Tercih işlemleri alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi giriniz.Daha once şifre almış olan adaylar; ekrandaki açıklamalar doğrultusunda ilgili alana şifrelerini girerek doğrudan tercihlerini yapabilirler. Şifresi olmayan veya şifresini unutan adaylar; önce “Şifreyi Oluştur” alanına tıklayarak, açılan ekrandan T.C. Kimlik Numarası, ad, soyad, baba adı ve doğum tarihi bilgilerini girecekler ve ekrandaki açıklamalar doğrultusunda şifrelerini oluşturucaklardır. Bu şifre daha sonraki tercih ile ilgili işlemlerde de kullanılacağından adayların bu şifreyi, saklamaları yararlarınadır. Ancak daha sonra gerekli olduğu hallerde bu şifre aday tarafından değiştirilebilir veya unutulduğu takdirde aynı yöntemle yeniden oluşturulabilir.

KKTC uyruklu adaylar T.C Kimlik Numarası yerine sınava başvururken kullandıkları numarayı; 2004 ve 2006 yıllarında yapılan sınavların ikisine de girenler 2006-KPSS’de kullandıkları numarayı kullanacaklardır.

KPSS-2007/7 Tercih İşlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra bilgisayarda size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir.

Bu bilgilerde düzeltme gereği duyuyorsanız aşağıdaki açıklamalara göre hareket ediniz. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki kadro ve pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız. Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “Tercihleriniz ÖSYM’ye ulaşmış ve tercih yapma işleminiz tamamlanmıştır.” ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada “Yazdır” alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız.

Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderilmesi tamamlandıktan sonra bu tercihlerde herhangi bir değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır.

Tercihlerinizi yapmak için ÖSYM’nin ilgili internet sayfasına girip T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi yazdıktan sonra, ÖSYM kayıtlarında size ait cinsiyet, doğum tarihi, mezun olunan program/alan ve öğrenim düzeyi bilgileri ekrana gelecektir. Ekrandaki öğrenim düzeyi, son girilen sınavın düzeyidir. Eğer bu düzeyde mezun olamamanız nedeniyle daha önce girdiğiniz sınavın sonuçlarının (geçerli olması durumunda) kullanılmasını istiyorsanız, ÖSYM kayıtlarındaki öğrenim düzeyinizi değiştirmeniz gerekir. Bu isteğinizi, bu Kılavuzdaki “Genel Amaçlı Dilekçe Örneği”ne yazınız, ilgili onaylı resmi belgenizin fotokopisini bu dilekçeye ekleyiniz ve bunlar ile birlikte 27 Aralık 2007 günü saat 17:00’a kadar ÖSYM’ye şahsen başvurunuz.

Ekranda mezuniyet tarihiniz gün, ay ve yıl olarak görülmektedir. Bu tarihte değişiklik yapmak istiyorsanız bu değişikliği ekranda kendiniz yapabilirsiniz. Bu alan boş ise bu alanı doldurmanız zorunludur.

2004-KPSS veya 2006-KPSS sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına ÖSYM’ce yerleştirilen ve ataması yapılan adayların, 2004-KPSS veya 2006-KPSS sonuçlarını kullanarak bu Kılavuzla yapılacak yerleştirmeye başvurma hakları bulunmamaktadır. ÖSYM’de atanamadığına dair bir bilgi bulunmayan adayların bu Kılavuzdan tercih yapmaları mümkün olmayacaktır. Bu nedenle, bu adaylar ekranda tercih alanına ulaşamayacaklardır. İnternette tercih hakkının olmadığı bilgisi bulunan adaylar tercih yapmak istiyorlarsa, yerleştirildikleri kurum veya kuruluşlardan yerleştirildikleri kadro veya pozisyona atanmadıklarını gösterir resmi bir belge alarak bu belge ile birlikte 27 Aralık 2007 günü saat 17:00’a kadar ÖSYM’ye şahsen başvurmaları gerekmektedir. Daha sonra ÖSYM’ye gelecek olan belgeler işleme konulmayacaktır.

 

TABLO 1 - ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADROLAR VE POZİSYONLAR

TABLO 2 - ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADROLAR VE POZİSYONLAR

TABLO 3 - LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADROLAR VE POZİSYONLAR

KADRO VE POZİSYONLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER VE BU NİTELİKLERİN KODLARI

TABLO 4 - MEZUN OLUNAN ÜNİVERSİTE

TABLO 5A - MEZUN OLUNAN LİSANS PROGRAMLARI

TABLO 5B - MEZUN OLUNAN ÖNLİSANS PROGRAMLARI

TABLO 5C - MEZUN OLUNAN ORTAÖĞRETİM ALANLARI


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional