Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        20 Nisan 2024 Cumartesi
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 11808
Haber Tarihi: 22.4.2008

KPSS Lisans Düzeyi Başvuru İşlemleri

KPSS Lisans Düzeyi Başvuru İşlemleri
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

28 Nisan - 09 Mayıs 2008 tarihleri arasında başvuru yapılacak olan Lisanas düzeyi için KPSS sınavında izlenecek yollar aşağıdaki gibi olacaktır:

2006 KPSS veya 2007 KPSS Sınavlarından herhangi birine lisans düzeyinde girdi iseniz?

Daha önce ÖSYM’den Şifre almamışsanız ya da hatırlamıyorsanız ÖSYM’nin internet sayfasındaki “Aday İşlemleri Sisteminden” Şifrenizi alınız. Alacağınız bu şifre daha sonra ÖSYM’ye yapacağınız tüm sınav başvurularında da kullanacağınız tek şifre olacaktır.İnternette açıklanan listede yer alan ALES Başvuru Merkezlerinden Başvurma Süresi içinde 2,00 YTL karşılığında ALES Kılavuzunu ve Aday Bilgi Formunu alınız.

Kayıt işleminizi yapmadan en geç 2 gün öncesinde Kılavuzun arka kapağında belirtilen bankanın şubelerinden birine sınav ücretini yatırınız.

Kılavuzun ekindeki Aday Bilgi Formunu önceden doldurmanız yararınıza olacaktır.

Bankaya sınav ücretini yatırdıktan sonra, internet bağlantısı olan ve yazıcısı bulunan bir bilgisayarı kullanarak ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresindeki ““2008-KPSS LİSANS BAŞVURU” başlıklı alana girdikten sonra T.C. Kimlik / Y.U. Numaranız ile şifrenizi giriniz; mevcut bilgilerinizi kontrol ediniz, kimlik bilgileriniz dışında değişmesi gereken veya eksik bilgilerinizi giriniz.

Sonra Başvuru İşlemini Tamamla butonuna basınız ve “Başvurunuz Sistem Tarafından Başarıyla Tamamlanmıştır" iletisini bekleyiniz. Bu iletiyi gördüğünüzde Aday Bilgilerim bağlantısından Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinizin dökümünü alınız ve  sistemden çıkınız. Bu belgeyi saklayınız.

2006 KPSS veya 2007 KPSS Sınavlarından herhangi birine lisans düzeyinde girmedi iseniz?

www.osym.gov.tr adresinde açıklanan listede yer alan ALES Başvuru Merkezlerinden Başvurma Süresi içinde 2,00 YTL karşılığında ALES Kılavuzunu ve Aday Bilgi Formunu alınız ve başvuru için randevu verilmesini isteyiniz.

Başvurma süresi içerisinde kılavuzda belirtilen bankalardan birine sınav ücretini yatırınız.

Kılavuzun ekindeki Aday Bilgi Formunu doldurunuz.

Doldurduğunuz Aday Bilgi Formu, nüfus cüzdanı veya fotoğraflı-onaylı bir özel kimlik belgesi ile birlikte randevu aldığınız gün ve saatte randevu aldığınız başvuru merkezine gidiniz.Başvuru hizmet bedeli olarak 3,00 YTL ödeyiniz.

Başvuru merkezi görevlisinin yaptığı size ait bilgilerin elektronik ortama giriş işlemlerini izleyiniz, kurallara uygun fotoğrafınızı çektiriniz ve bilgilerinizi onaylayınız, işlem sonunda görevlinin size vereceği Aday Başvuru Kayıt Bilgileri dökümünü alınız. Bu Belgeyi saklayınız

T.C. Uyruklu iseniz?

Daha önce ÖSYM’den Şifre almamışsanız; ÖSYM’nin internet sayfasındaki “Aday İşlemleri Sisteminden” Şifrenizi alınız. Alacağınız bu şifre daha sonra ÖSYM’ye yapacağınız tüm sınav başvurularında kullanacağınız tek şifre olacaktır.

T.C. Uyruklu değil iseniz?

T.C. Uyruklu değilseniz ve daha önce ÖSYM’den Y.U. Numarası almamışsanız; ÖSYM’nin internet sayfasındaki “Aday İşlemleri Sisteminden” Y.U. Numaranızı alınız. Alacağınız bu numara daha sonra ÖSYM’ye yapacağınız tüm sınav başvurularında kullanacağınız tek numara olacaktır.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional