Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        29 Mart 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 3649
Haber Tarihi: 27.10.2010 10:17:21

KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavına Girecek Adaylar

KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavına Girecek Adaylar
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

2010 KPSS Lisans-Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Ekim 2010 Pazar günü tüm Türkiye’de 81 il merkezinde ve Lefkoşa’da yapılacaktır.

Toplam 931 binadaki 12 647 salonda yapılacak olan sınava, 294 909 aday katılacaktır. Sınavda 40 800 personel görev yapacaktır.

Saat 09.30’da başlayacak olan sınavda adaylara, 120 soru sorulacak ve sınav süresi 150 dakika olacaktır.

ÖSYM’nin, 5 Ekim 2010 tarihinde internet sitesinde kamuoyuna duyurduğu ve daha sonraki sürede de ulusal basında geniş yer alan sınav güvenliğini artırıcı tedbirler bu sınavda da uygulanacaktır.

Bu sınavı huzur içinde gerçekleştirebilmek için, adayların ve tüm ilgililerin uygulanacak güvenlik tedbirleri hususunda hassasiyet göstermeleri büyük önem arz etmektedir.

31 Ekim 2010 tarihinde yapılacak KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavına girecek adaylara önemle duyurulur.

ÖSYM’nin internet sitesinde resmi olarak 5 Ekim 2010 tarihinde ilan ettiği sınav güvenliğine ilişkin tedbirler bu sınavda da uygulanacaktır. Bu güvenlik tedbirleri doğrultusunda;

-  Adaylar sınava sadece; kendilerine ÖSYM tarafından gönderilmiş olan sınav giriş ve kimlik belgesinin aslı, özel kimlik belgesi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile girebileceklerdir. Özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı ya da pasaport kabul edilecek başka hiçbir belge özel kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini yanlarında bulundurmayan adaylar gerekçesi ne olursa olsun sınav binalarına kesinlikle alınmayacaklardır.

-  Adayların sınava girerken üzerlerinde cep telefonu, kol ya da cep saati, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, broş, yüzük, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bulunmayacaktır.

-   Adayların sınav binalarına girişinde hiçbir emanet kesinlikle kabul edilmeyeceğinden adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri önemle duyurulur.

-   Adayların sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri ve sınavın zamanında başlatılabilmesi açısından son derece önemlidir.  

-   Adaylar sadece, kendilerine sınav giriş ve kimlik belgesinde  bildirilen sınav binalarında sınava alınacaklarından sınava gelmeden önce sınav binalarını ve sınav salonlarını görmeleri tavsiye edilir.

-   Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi eline geçmeyen veya kaybeden adaylar, bu hafta içerisinde ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile ÖSYM Bürolarından bu belgelerini ücretsiz olarak yeniden edinebileceklerdir.

 


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional