Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        19 Nisan 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 3259
Haber Tarihi: 4.6.2009 10:11:19

E- Kayıt Hakkında Bilgilendirme

E- Kayıt Hakkında Bilgilendirme
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

Son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında okul kayıtlarına ilişkin yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek özellikteki haberler için aşağıdaki açıklama yapılmıştır.
     
2009-2010 eğitim ve öğretim yılında resmi ilköğretim okullarımızın birinci sınıflarına kayıtlar önceki yıllardan farklı olarak bazı yeniliklerle yapılacaktır.

Bu amaçla;

1- E-Devlet uygulamaları kapsamında, Ulusal Adres Veri Tabanındaki adres bilgileri ve birinci sınıfa kayıt olacak çocukların T.C.Kimlik numaralarının İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulan öğrenci yerleştirme komisyonlarının okul adres eşleştirmeleri neticesinde sistem tarafından öğrenciler okullara otomatik olarak yerleştirilecektir.

2- Kayıt işlemleri 1 Haziran 2009 tarihi itibariyle başlatılmıştır. Velilerimiz çocuklarının hangi okula kaydedildiğini 29 Haziran 2009 tarihinden sonra veli bilgilendirme sisteminden veya evlerine en yakın ilköğretim okulundan sorarak öğrenebilecektir. Okulların açılmasıyla birlikte de veli çocuğunu okula gönderecektir. Bu sayede E-Okul sistemi tarafından tüm öğrenciler adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıt yaptıracaktır.
     
3- Adres bilgileri doğrultusunda ismi çıkan okula, öğrenci gidip ders başı yapacaktır. Öğrencinin isminin çıkması aynı zamanda kayıt belgesi anlamına gelmektedir. Bunun dışında, herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.
     
4- Herhangi bir karşıklıklık çıkması durumunda, kayıt ve nakillerde ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri esas alınacaktır. Velilerimize kolaylık sağlanılması ve adresin doğruluğunu tespit açısından okul yönetimleri tarafından elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi, kira sözleşmesi veya tapu kaydı gibi belgeler istenebilecektir.

5- Sistemde okula yerleştirilen  şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin velilerinin talep etmesi halinde istedikleri okula  kayıtları daha sonra nakil yoluyla yapılacaktır. 

Özetle, velilerimiz kayıt için gerek internetten form doldurulması, gerekse okula başvurması önkayıt yaptırması, kayıt parası yatırması gibi herhangi bir işlem yapmayacak, adres ve T.C.Kimlik bilgileri doğrultusunda çocuklar sistem tarafından okullara kayıt edilecektir.


Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional