Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        26 Nisan 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 3264
Haber Tarihi: 4.8.2009 19:05:49

Üniversite Harçlarının Belirlenmesine İlişkin Basın Açıklaması

Üniversite Harçlarının Belirlenmesine İlişkin Basın Açıklaması
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

Son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında üniversite harçlarının artırılacağı iddiasıyla ilgili Sayın Başbakanımızı ve hükümetimizi hedef alan çeşitli haber ve yorumlara ilişkin aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunuyorum:

Öncelikle, çıkan haber ve yorumlarda üniversite harçlarının belirlenmesine ilişkin süreçle ilgili bir bilgi kirliliği olduğu gözlemlenmiştir. 

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), birinci öğretim için öğrenci maliyetlerini de göz önünde bulundurarak her yıl enflasyon oranında bir rakamı belirlemektedir. 2009-2010 eğitim-öğretim yılı için bu rakam YÖK tarafından %8 olarak tespit edilmiştir. Ayrıca, başvuran ve şartları tutan bütün öğrencilerimize burs veya kredi verilmektedir. Bunun yanında gerekli şartları yerine getiren öğrencilerimize de katkı kredisi (harç) desteği sağlanmaktadır. 

YÖK, isteğe bağlı ve paralı eğitim olarak bilinen İkinci öğretim için ise her yıl üniversitelerin taleplerini Millî Eğitim Bakanlığı'na aktarmaktadır.

Bu öneriler YÖK'ten Millî Eğitim Bakanlığı'na, Bakanlığımdan da görüş almak üzere Maliye Bakanlığı'na gönderilmektedir. Maliye Bakanlığından gelen görüş doğrultusunda da Bakanlığım konuyu Bakanlar Kurulu'na sevk etmektedir. Harçlarla ilgili nihai kararı ise sadece Bakanlar Kurulu verebilmektedir.

%300'lük %500'lük gibi öğrencilerimizi mağdur edecek bir artışla ilgili herhangi bir karar alınmamışken,  Sayın Başbakan'ı ve hükümetimizi yıpratma gayreti ile yapılan çeşitli haberlerin maksatlı ve yanlı olduğu görülmüştür.

Kaynak: MEB


Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional