Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        28 Mart 2024 Perşembe
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 2538
Haber Tarihi: 3.2.2010 11:48:48

Refet Angın Toprağa Verildi

Refet Angın Toprağa Verildi
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim


İlk kadın öğretmenlerden, Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı Refet Angın (95) toprağa verildi. Angın için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Angın'ın yeğeni Sibel Günsur'a baş sağlığı diledi.

Bakan Çubukçu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Angın'ın cumhuriyetin ilk kadın öğretmenlerinden biri olduğunu hatırlattı. Angın'ın o günün güç koşullarında Türk milletinin yetiştirdiği ender insanlardan olduğunu belirten Bakan Çubukçu, “Bugün, Cumhuriyetin ilk kadın öğretmenlerinden bir tanesinin cenazesine ilk kadın Milli Eğitim Bakanı olarak katılmam, onların açtığı yolda ne kadar yol katettiğimizin göstergesidir” dedi.

Angın'ın ışığının tüm öğretmenlere yansımasını dileyen Bakan Çubukçu, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin kuruluşunda bir kız çocuğu olarak Mustafa Kemal Atatürk'le karşılaşmış, O'nun ideallerini gerçekleştirme başarısını gösteren bir kadın öğretmendi. Bugün onun cenazesi münasebetiyle burada olmaktan ve cumhuriyetin kuruluşundaki kız çocuklarının hayallerinin, ideallerinin gerçekleşmiş olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Refet Hanım'a, bütün yakınlarına, Türkiye'ye baş sağlığı diliyorum. Allah nur içinde yatırsın. Bugün Refet Hanım gibi 'Çalıkuşu'larına, idealist öğretmenlere çok daha ihtiyacımız olduğunu vurgulamak istiyorum. Refet Hanım, çocuk yaşta Mustafa Kemal Atatürk'le karşılaşmasında, 'Öğretmen olacağım' dedi ve bu ideallerini gerçekleştirerek, bu ideallerle birlikte cesaretiyle bugünkü kadınlara, bu tür mesleklere yönelmesinde örnek oldu. Refet hanım, öncü kadınlardan bir tanesiydi.”

Angın'ın tabutu, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra alkışlarla cenaze arabasına konuldu. Angın, Ortaköy Mezarlığı'nda defnedildi. Törene, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Vali Yardımcısı Harun Kaya, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın yanı sıra eğitim camiasından pek çok kişi katıldı.

 

KAYNAK: MEB


Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional