Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        26 Nisan 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 1526
Haber Tarihi: 27.10.2015 10:54:54

61. Özel Güvenlik Sınavı ve 37. Yenileme Eğitimi Sınavı 29 Kasımda

61. Özel Güvenlik Sınavı ve 37. Yenileme Eğitimi Sınavı 29 Kasımda
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

2 Ekim 2015 tarihine kadar Yenileme ve Temel Güvenlik eğitimini tamamlamış adayların girebileceği 61. Özel Güvenlik Sınavı ve 37. Yenileme Eğitimi Sınavı için sınav ücreti başvuru süresi için son gün bugün.

Sınava girecek kursiyerlerin aday yerleştirme işlemleri 4-8 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

29 Kasım 2015  Pazar günü saat 10.00 sınav tarih ve saatidir. 30 Kasım-9 Aralık 2015 tarihinde ise Uygulamalı Atış Sınavı’nın yaptırılarak atış sonuçlarının, Özel Güvenlik Hizmetleri Projesine kaydedilmesi için son tarihtir.

61. Özel Güvenlik Sınavı ve 37. Yenileme Eğitimi Sınavı Sınav Sonuçları 18 Aralık 2015 tarihinde açıklanacaktır.

Yazılı sınav, il valiliklerince belirlenecek olan Polis Meslek Yüksekokullarında (PMYO) ve Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM), bu okulların müsait olmaması ya da yetersiz kalması durumunda tercihen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı liselerde, zorunlu hallerde ortaokullarda yapılacaktır. Yerleştirme işlemi başlamadan önce, sınavın yapılacağı okul isimleri İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alındıktan sonra gerekli onay alınacak ve sınavın yapılacağı okul bilgileri sisteme girilecektir.

Bir ilde Özel Güvenlik Temel Eğitim ve Yenileme Eğitimi Sınavına katılacak aday sayısının 25 kişiden az olması durumunda, o ilden sınava katılacak adaylar Bakanlığın belirleyeceği diğer bir ilde sınava katılacaktır. Belirlenen ilde sınava katılmak istemeyen adaylar bir sonraki sınav döneminde 25 sayısının tamamlanması halinde sınava katılacaktır.

Özel Güvenlik Yenileme Eğitimi Sınavı için illere gönderilen barkotlu optik cevap formunda barkot basım hatası, ters baskı, optik cevap formunun okunaklı olmaması veya kodlama hatası tespit edilmesi halinde sınava giren adaylara boş optik cevap formu verilerek durum tutanakla tespit edilecektir. Bu tutanaklarla kullanılmayan hatalı optik cevap formları Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığına sınav evrakıyla birlikte gönderilecektir.

Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan sınav yerleştirme listesi haricinde ek yerleştirme yapılmayacak ve Sınav Talimatının 2.3. maddesindeki durumlar haricinde adaylara kesinlikle boş optik cevap formu verilmeyecektir.

Optik formlarının kırışıp zarar görmemesi için altına ve üstüne mukavva konulup lastik takılarak salon salon paketlenecek ve her okula ait mühürlü torbalara konulacaktır.

2015 yılında yazılı sınava girecek adaylardan 40 TL yazılı sınav giriş ücreti alınacak olup, bu ücretler eğitim kurumları veya adaylar tarafından Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halk Bankası Ankara/Gölbaşı şubesinin TR80 0001 2009 3850 0080 0000 14 no’lu hesabına yatırılacaktır. Sınav kayıtlarının yapılabilmesi için sınav giriş ücreti yatırılan adayların TC kimlik numaralı isim listeleri ve ücretlerinin kişiler adına yatırıldığına dair dekont İl Emniyet Müdürlüklerine verilecektir. Sınav giriş ücreti yatırılmayan adaylar sınava alınmayarak sınav hakkını kullanmış sayılacaktır. Ayrıca sınav sonucuna itiraz eden adaylar da aynı hesap numarasına 10 TL ücret yatıracaktır. Ücretini yatırmayan adayın itiraz dilekçesi işleme alınmayacaktır. Adayların Halk Bankası şubeleri içerisinden yapacağı ödemelerden 2 TL ücret alınacak, bankamatik cihazlarından ve internet üzerinden yapacakları ödemelerden ücret alınmayacaktır.

Uygulamalı sınav 30 Kasım 2015 tarihinde başlayıp 9 Aralık 2015 tarihinde sonuçlandırılacak ve özel güvenlik hizmetleri projesine veri girişi yapılacaktır. Atış sınavı, öncelikle İl Emniyet Müdürlüklerinin açık/kapalı poligonları ile Polis Akademisi Başkanlığına bağlı PMYO/POMEM Müdürlüklerine ait poligonlarda yapılacak, bu kurumlara bağlı poligon olmaması ya da yetmemesi durumunda ise İl Jandarma Komutanlığına bağlı poligonlarda veya özel sektöre ait poligonlarda yapılacaktır. Uygulama sınavına girecek her aday adına 20 TL ücret alınacak olup, bu ücretlerden Atış Komisyonunda görevlendirilenler ile kapalı poligonda görev alan bir poligon sorumlusu ve atış yapan aday sayısının yeterli (en az 50) olması durumunda görevlendirilen bir hizmetliye, açık poligonda atış yaptırılıyor ise yalnız poligon sorumlusu olarak görevlendirilen personele ödeme yapılacaktır. Alınan bu ücretler Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halk Bankası Ankara/Gölbaşı şubesinin TR96 0001 2009 3850 0080 0000 17 no’lu hesabına yatırılacaktır. Belirlenen poligonlar yazılı sınav listeleri ile beraber İl Emniyet Müdürlüklerince ilan edilecektir. Poligonda görev alan Atış Komisyonu dışında poligon görevlisi ve hizmetliye de Valilik Onayı alınacaktır.

Uygulamalı Sınav adayların atış becerilerinin ölçülmesi için yapılacaktır.

Silah bilgisi ve uygulamalı atış sınavı 100 puan üzerinden değerlendirilecek, bunun 50 puanı yazılı sınav içerisinde sorulacak 25 adet silah bilgisi sorusundan, diğer 50 puanı ise 5 adet atış becerisi üzerinden verilecektir.

Uygulamalı sınav sonuçları en geç 10 Aralık 2015 tarihine kadar İl Emniyet Müdürlükleri tarafından Özel Güvenlik Hizmetleri Projesine girilecektir. Uygulamalı sınav ile ilgili itirazlar İl Emniyet Müdürlükleri tarafından değerlendirilecektir. Özel Güvenlik Hizmetleri Projesine girişi yapılan atış notlarında, değişiklik olması halinde yazı ile Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığına bildirilecektir.


Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional