Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        19 Mart 2024 Salı
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 6788
Haber Tarihi: 17.8.2011 11:34:16

2011 DGS Soru kitapçıkları ve Basın Açıklaması

2011 DGS Soru kitapçıkları ve Basın Açıklaması
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

17 Temmuz 2011 tarihinde yapılan 2011-DGS’ye ait soru kitapçıklarının görüntüleri 16 Ağustos 2011 tarihinde erişime açıldı.

Sınava giren adaylar http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden, sınavda kendi cevap kâğıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara T.C. Kimlik Numaraları ile erişebileceklerdir. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.

Aday dışındaki ilgililer de ftp://dokuman.osym.gov.tr/SoruKitapcikKodlari dosyasından önce görüntülemek istedikleri soru kitapçık numarasını belirleyecekler, http://skgs.osym.gov.tr internet adresinde de belirledikleri soru kitapçık numarasını ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçerek ilgili soruya ulaşabileceklerdir.

ÖSYM'DEN DGS SONUÇLARINA YÖNELİK AÇIKLAMA

Bugün çeşitli basın yayın organlarında adayları endişeye sevk eden, kurumumuzu haksız yere yıpratma gayreti güden bir habere daha yer verildiği üzülerek gözlemlenmiştir.

Söz konusu haberlere konu olan aday, Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girdiğini, ancak sonuç belgesinde 80 olan başarı puanının 30 olarak yazdığını ve ÖSYM’nin hata yaptığını söylemektedir. Ne var ki hatayı yapan kurumumuz değil, adayın bizzat kendisidir. Aday, başvuru belgesine mezuniyet yılını doğru yazacak özeni göstermemiştir. Aday, 2010 mezunu olmasına rağmen 2011-DGS başvurusunda ‘Önlisans Programında Okuyorum’ olarak beyan ettiğinden mezun olduğu okul kendisine mezuniyet notu girmemiştir. Bu nedenle adayın Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), kural gereği 30 olarak hesaplanmıştır.

Kaldı ki adayın beyan ettiği gibi 18 Ağustos’ta başlayıp 24 Ağustos’ta biten herhangi bir tercih işlemi de söz konusu değildir. İtiraz dilekçesinin sonucunu beklemeden, basın kuruluşlarına giderek, yalan beyan ile kamuoyunu yanıltan aday hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Son günlerde ÖSYM hakkında çıkan 3 yalan haber de tarafımızdan belgeleriyle birlikte yalanlanmıştır. ‘KPSS’de blok yanlış yapmadık’ diyerek basın kuruluşlarına giden ve kurumumuzu suçlayan adaylar, soru kitapçıkları ve cevap anahtarları internete konduktan sonra bugün ses çıkaramaz olmuştur. Aynı şekilde, ‘ÖSYM bir kalemde 160 puanımı düşürdü’ diyen adayın da YGS sonuç belgesinin sistemimiz üzerinden alınan orijinal çıktı olmadığı ispatlanmıştır. Son olarak, LYS’ye giren 4 öğrenci tercih formlarında değişiklik olduğunu belirtmiş ve kurumumuz hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını basınla paylaşmışlardır. ÖSYM tarafından haberde ismi geçen adaylarla ilgili tek tek yapılan incelemede ise aynı liseye ve aynı dershaneye giden bu 4 adayın tercihlerinin tercih işlemlerinin son günü, aynı saat dilimi içerisinde, aynı IP numarasından bir başka deyişle aynı bilgisayardan değiştirildiği tespit edilmiş ve basın açıklaması yoluyla kamuoyuna duyurulmuştur.

Görüleceği üzere, yapılmaya çalışılan ÖSYM hakkında negatif algı oluşturmak, bu yolla adayları ve ailelerini şüpheye sevk etmektir. Bu nedenle basını kamuoyunu yakından ilgilendiren konularda daha duyarlı ve insaflı olmaya davet ediyoruz.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional