Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        19 Mart 2024 Salı
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 73920
Haber Tarihi: 19.4.2007

DGS Başvuruları Başladı

DGS Başvuruları Başladı
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey  Geçiş  Sınavı  (DGS)  Öğrenci  Seçme  ve  Yerleştirme  Merkezi  (ÖSYM) tarafından 15 Temmuz 2007 tarihinde Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illeri ile Lefkoşa’da yapılacaktır.

 

2007-DGS’ye meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Adaylar dikey geçiş için yapılacak sınavlara aynı önlisans alanından en çok üç kez girebilirler.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, ülkemizde meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe  hazırlayan önlisans programlarından  mezun  olanlar  ve  aynı  koşullarda   yurtdışından  mezun olup denkliği kabul edilenler de 2007-DGS’ye başvurabilirler.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programına başvuracak adaylarda,  en çok üç kez DGS’ye girme koşulu aranmayacaktır. Yerleştirme Ankara Üniversitesi tarafından adayların DGS puanlarına göre yapılacağından bu programa başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.

Açıköğretim ve meslek yüksekokullarının önlisans programlarından mezun olanlardan kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin bu sınava girmelerine gerek yoktur.

Açıköğretim dahil dört ve daha fazla yıllık programlardan önlisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

2007-DGS Kılavuzunda genel başvurma koşullarına ek olarak hangi meslek yüksekokulu veya açıköğretim önlisans programlarından hangi lisans programlarına dikey geçiş yapılacağına ilişkin bilgiler ve ayrıca dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kontenjanları yer almaktadır. Adaylar başvurma sırasında dikey geçiş yapmak istedikleri lisans programlarına ilişkin tercih sıralamalarını da (8 tercih) yapacaklar ve tercihlerini Başvurma Belgesindeki ilgili alanlara yazarak kodlayacaklardır.

Dikey Geçiş için üniversitelerimizin lisans programlarında, Devlet Üniversitelerinde 5372, Vakıf Üniversitelerinde 1272 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversitelerinde 628 olmak üzere toplam 7272 kontenjan ayrılmıştır.
 

2006-2007 öğretim yılında mezun olabilecek durumda olan meslek yüksekokulu öğrencileri kendi meslek yüksekokulu müdürlüklerinden, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) önlisans programlarından mezun olabilecek durumda olanlar kendi AÖF bürolarından, mezun durumda bulunan adaylar ise herhangi bir meslek yüksekokulundan, AÖF bürosundan veya ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğinden 2007-DGS Kılavuzu ile Başvurma  Belgesinden oluşan başvuru evrakını 2,00 YTL karşılığında 16 - 25 Nisan 2007 tarihleri   arasında  alabilecekler,   doldurdukları  başvurma belgesini, bankaya yatırdıkları 50,00 YTL sınav ücreti banka dekontunu ekleyerek,  en geç 25 Nisan 2007 saat 17.30’a kadar başvuru evrakını aldıkları yüksekokul müdürlükleri, AÖF büroları veya sınav merkezi yöneticiliklerine teslim edeceklerdir.
 
Başvurma Belgelerine TC Kimlik Numaraları da yazılıp kodlanacağından, TC uyruklu adayların bu numarayı şimdiden Nüfus İdarelerinden öğrenmeleri yararlarına olacaktır.

 


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional