Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        19 Mart 2024 Salı
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 18717
Haber Tarihi: 7.5.2010 17:00:48

2010 DGS Başvuru İşlemleri

2010 DGS Başvuru İşlemleri
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 4 Temmuz 2010 tarihinde Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illeri ile Lefkoşa’da yapılacaktır.

2010- DGS’ye meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, ülkemizde meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe  hazırlayan önlisans programlarından  mezun  olanlar  ve  aynı  koşullarda   yurt dışından  mezun olup denkliği kabul edilenler de 2010-DGS’ye başvurabilirler.

Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına yerleştirme ilgili Üniversite tarafından adayların DGS puanlarına göre yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.

2010-DGS’ye başvurma işlemleri 10 Mayıs2010 tarihinde başlayacak ve 20 Mayıs 2010 tarihinde sona erecektir.

Bu sınavda adaylara lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesine yönelik bir yetenek testi uygulanacaktır. Test sayısal ve sözel bölümlerden oluşmaktadır.

Yerleştirme işlemi sınav sonuçları açıklandıktan sonra merkezi olarak, adayların DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Tercih işlemlerinin ne zaman ve nasıl yapılacağına ilişkin bilgi, 2010-DGS sonuçları açıklandıktan sonra, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan (“GÜNCEL” alanında) tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2010-DGS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.40,00 TL olan sınav ücreti  başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılmalıdır.  Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. Son iki yıl içinde DGS'ye başvurmuş olan adaylar başvurularını, isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla kendileri yapacaklardır. Son iki yıl içinde DGS'ye başvurmamış adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır. Başvuruda  3,00 TL  olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecektir.

Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden duyurulacaktır.

 2010 DGS KILAVUZU

2010 DGS Aday Bilgi Formu

2010 DGS Başvuru Merkezleri

 


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional