Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        25 Nisan 2024 Perşembe
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 4973
Haber Tarihi: 17.6.2009 12:44:18

ÖSS 2010' da değişiyor. Yeni sınav YGS VE LYS

ÖSS 2010' da değişiyor. Yeni sınav YGS VE LYS
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

1974 yılından beri yapılmakta olan üniversiteye giriş sınavları günümüze gelene kadar birçok değişikliğe uğradı. Tek sınavlı bir sistemle başlayan bu sınav 1981 yılında çift sınavlı sisteme geçiş yaptı. Bu yıllarda 2 aşamadan oluşan sınavlardan ilkinin adı ÖSS (Öğrenci Seçme Sınavı), ikincisinin adı ise ÖYS (Öğrenci yerleştirme Sınavı) olarak adlandırılmıştı.

1999 yılına kadar sürecek bu uygulamada ilk sınav içerik olarak kolay olmakla birlikte 2 yıllık tercih yapacak adaylar ve bilgi açısından zayıf adayları elemek için yapılmaktaydı. Liselerde kredili sisteme geçilmesiyle birlikte 2 sınavı kaldıramayacak bir nesilin yetişmesi sonucu 1999 yılında tek sınavlı sisteme tekrar geri dönüldü. Yeni sistemin adı ÖSS olarak adlandırıldı.

10 yıldır devam etmekte olan bu sistem bir karar alınarak 2010 yılından başlamak üzere tekrardan 2 aşamadan oluşan bir sisteme dönüştürüldü. Bu sefer isimlerde de değişim vardı.

1. sınav YGS ( Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ), 2. sınav ise LYS ( Lisans Yerleştirme Sınavı )

Bu sınavlar hakkındaki ayrınrtılı bilgiler sitemizde zamanla yer alacaktır.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional