Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        19 Mart 2024 Salı
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 424756
Haber Tarihi: 2.3.2007

Açık İlköğretim Okulu 2. Dönem Kayıt Bilgileri

Açık İlköğretim Okulu 2. Dönem Kayıt Bilgileri
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

1.      Açık İlköğretim Okulu’nun resmi yayın organı niteliğindeki internet sitesinin adresi http://aio.meb.gov.tr veya www.aio.meb.gov.tr dır. Öğrencilere yönelik duyuru ve sınav hizmetleri buradan yapılmaktadır.Sitemizi sıkça ziyaret etmeniz yararınıza olacaktır.
2.      Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce internet üzerinden yapılan kayıt işlem bir ön kayıt işlemidir. Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğüne gönderilen öğrenci dosyaları ayrıca burada oluşturulan komisyonca incelenmekte, öğrencilerin alacağı dersler ve atanacağı sınıflar belirlenmektedir. 
 3.      İnceleme sonunda alacağı dersler ile atanacağı sınıfları gösterir Geri Bildirim Belgesi internetteki adresimizde yayınlanmaktadır.
 4.      Durumlarına itiraz eden öğrencilerin belgeleri incelenirken itiraz etmeyenlerin durumları kesinleşmektedir.
 5.      Eksik evrakla müracaat edenlerin dosyaları kayıt yapan merkezlerine iade edilirken durumdan öğrencilerde haberdar edilmektedir. 
 6.      Açık İlköğretim Okulunca kesin kaydı gerçekleştirilen öğrencilere Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince öğretim yılına ait bandrolü yapıştırılmış kimlik kartları onaylanarak verilecektir. Ayrıca isteyenlere Öğrenci Belgesi de verilebilecektir.
 7.      Açıkilköğretim Okuluna kesin kayıtlarını tamamlayan öğrencilerin adreslerine ders notları postayla gönderilecektir.
 8.      Açıkilköğretim ders notları eline ulaşmayan veya farklı kitap gönderilen öğrenciler müdürlüğümüze baş vurmaları halinde kendilerine en kısa sürede yeni ders notları gönderilecektir. (Ayrıca internetteki sayfamızda bütün ders notları yayınlanmaktadır.)
 9.      Açık İlköğretim Okulu her eğitim yılının başında internetteki adresimizde çalışma ve sınav takvimini açıklamaktadır.
 10. Eğitim –öğretim yılının başlamasıyla TRT 4 te ders programları yayınlanacaktır.
 11. Açık ilköğretim okulunda bir eğitim yılında ikisi dönem sonu biride not yükseltme sınavı olmak üzere üç sınav yapılmaktadır. Sınavlardan bir hafta önce sınava girilecek yerler internet aracılığıyla ilan edilmektedir.
 12. Açık İlköğretim okulu teknolojiyi kullanarak maliyetleri azaltmak ve öğrenci hizmetlerini hızlı ve çabuk yapabilmek için bir süredir çalışma alanına kattığı internetten daha fazla yararlanmak için bu eğitim yılından itibaren;
-Geri Bildirim Belgesi (öğrencilerin alacağı dersler ve atanacağı sınıfları   gösterir belge)
-Sınava Giriş Belgesi (Okulumuzda bir eğitim yılında ikisi dönem sonu biri de not yükseltme sınavı olmak üzere üç sınav yapılmaktadır.Bu sınavlara nerede girileceğini gösterir belge)
-Sınav Sonuç Belgesi (Her sınav sonunda öğrencinin sınavlardan aldığı notları gösteren belge)
-Mezunlar Listesi (Açıkİlköğretim okulunu başarıyla bitirip diploma almayı hak edenleri gösteren liste) internette ki adresimizde yayımlanacaktır.
 13. Öğrenci Belgesi isteme ve adres değişikliği (adres değişikliği sınav takviminde belirtilen süreler içerisinde) Halk Eğitimi Merkezi    Müdürlüklerinde de yapılabilmektedir.      
 14. Açık İlköğretim Okuluna kayıt işlemleri sırasında yanlış hesaba ücret yatırma, çift ücret yatırma,  kayıt iptali, vb. gibi nedenlerle yatırılan ücretler geri iade edilmemektedir.
 15. Halk Eğitimi Merkezleri öğrencilerin kayıt sırasında teslim edeceği öğrenim belgesinin bir suretini almaları konusunda öğrencileri yönlendirecektir
16. Halk Eğitim Merkezleri bu açıklamayı öğrencilerin görebileceği bir yere asacak mümkünse bir fotokopisini yeni kayıt yaptıran öğrencilere verecektir.
 
 AÇIK İLKÖĞRETİM OKULUNDA KAYIT YENİLEYEN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR:
 
1.      Aktif (Halen okula devam eden öğrencilere denilmekte ) ve Donuk öğrencilerin (öğrenime bir yıl ve daha fazla ara veren öğrencilere denilmekte ) Kayıt yenilemeişlemleri 1 Ağustos -31 Ekim 2007 tarihleri arasın da yapılacaktır.
 2.     Açıkilköğretim okulu kayıt yenileme ücreti 40 YTL olarak belirlenmiştir.
 3.      Açıkilköğretim okul kayıt ücreti Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankasının herhangi bir şubesine adı-soyadı ve öğrenci numarası bildirilerek yatırılacaktır. 
 4.      Bankadan aldığınız dekonttaki numaraları bankadan çıkmadan kontrol ediniz. Para, dekontun üzerinde yazan numaraya yatar ve o numaranın sahibi aktif olur. Bir yanlışlık varsa yetkiliye itiraz ediniz.
 5.      Bankadan alınan banka dekontu ile herhangi bir Halk eğitim Merkezi müdürlüğüne gidilerek kayıt yenileme işlemi internetten yaptırılarak tamamlatılacaktır.
 6.      Kayıt yenileme işlemini tamamlayan öğrencilere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce öğretim yılına ait bandrolü yapıştırılmış kimlik kartları verilebilecektir.
 7.      Kayıt yenileme işlemini bitiren öğrencilerin adreslerine ders notları postayla gönderilecektir.
 8.      Ders notları eline ulaşmayan veya farklı kitap gönderilen öğrenciler müdürlüğümüze baş vurmaları halinde kendilerine en kısa sürede yeni ders notları gönderilecektir. (Ayrıca internetteki sayfamızda bütün ders notları yayınlanmaktadır.)
 9.      Açık İlköğretim Okulunun kayıt yenileme işlemleri sırasında yanlış hesaba ücret yatırma, çift ücret yatırma, vb. gibi nedenlerle yatırılan ücretler geri iade edilmemektedir. 
 10. Öğrenci Belgesi isteme ve adres değişikliği (adres değişikliği sınav takviminde belirtilen süreler içerisinde) Halk Eğitimi Merkezi    Müdürlüklerinde de yapılabilmektedir.
 11. Açık İlköğretim okulu teknolojiyi kullanarak maliyetleri azaltmak ve öğrenci hizmetlerini hızlı ve    çabuk yapabilmek için bir süredir çalışma alanına kattığı internetten daha fazla yararlanmak için bu eğitim yılından itibaren;
 
-Geri Bildirim Belgesi (öğrencilerin alacağı dersler ve atanacağı sınıfları   gösterir belge)
-Sınava Giriş Belgesi (Okulumuzda bir eğitim yılında ikisi dönem sonu biri de not yükseltme sınavı       olmak üzere üç sınav yapılmaktadır. Bu sınavlara nerede girileceğini gösterir belge)
Sınav Sonuç Belgesi (Her sınav sonunda öğrencinin sınavlardan aldığı notları gösteren belge). -Mezunlar Listesi (Açıkİlköğretim okulunu başarıyla bitirip diploma almayı hak edenleri gösteren   liste) internette ki adresimizde yayınlanacaktır. Belgeler adreslere gönderilmeyecektir.
12.Açık İlköğretim Okulu’nun resmi yayın organı niteliğindeki internet sitesinin adresi  http://aio.meb.gov.tr veya www.aio.meb.gov.tr dır. Öğrencilere yönelik duyuru ve sınav  hizmetleri buradan yapılmaktadır.Sitemizi sıkça ziyaret etmeniz yararınıza olacaktır.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional