Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        19 Mart 2024 Salı
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 17030
Haber Tarihi: 17.4.2010 12:14:18

Aio 2009-2010 Yeni Kayıt Öğrencileri İçin Ders Seçme İşlemleri.

Aio 2009-2010 Yeni Kayıt Öğrencileri İçin Ders Seçme İşlemleri.
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

Açık İlköğretim Okuluna 2009-2010 Öğretim Yılı III. Dönemi için 01/03/2010 tarihinden itibaren yeni kayıt yaptıranlardan öğrencilik durumu “AKTİF” hale gelerek öğrenciliği kesinleşen öğrencilerimiz 17/07/2010 tarihinde yapılacak sınavlar için ders seçme işlemlerini sistem üzerinden yapabilirler.

Öğrencilerimiz ders seçme işlemlerini Açık İlköğretim Okulunun İnternet adresi olan www.aio.meb.gov.tr sayfasının sağ üst köşesinde bulunan „"Öğrenci Girişi“ bölümünden sisteme T.C. Kimlik No ve şifresi ile girerek "Yeni Kayıt İşlemleri" başlığı altındaki "Ders Seçme" ekranından yapabilecektirler.

- Öğrencilik durumu AKTİF olduğu halde ders seçme ekranı açılmayan öğrencilerimiz bir sonraki gün ders seçme ekranını açarak ders seçme işlemlerini yapabileceklerdir.
- Şifre yeni kayıt raporunda bulunmaktadır. Söz konusu raporda yazan şifre ile sisteme girilebilecektir.
- Bulunduğunuz sınıfta başarmanız gereken derslerin tamamı sistem tarafından seçilecektir.
- Ders seçme 6 ve 7. Sınıf öğrencilerine yönelik bir uygulamadır. Sınıfı 8 olarak atanmış öğrenciler için üstten ders seçme işlemi yoktur.Ders seçme ekranında Mevcut dersler için kaydetme işlemi yapılacaktır.
- Sistem gereği ders seçilmesi gereklidir. Süresi içinde ders seçmeyen öğrenciye sistem otomatik ders atayacaktır. Sistemin atayacağı derslere itiraz söz konusu değildir.
- Yönetmelik gereği bir üst sınıftan en fazla 4 (Dört) ders seçilebilir, Ancak bazı durumlarda ders oturum sayısının veya bir dönemde en fazla 12 dersten sınava girebilme kriterinin aşılması durumunda üst sınıftan seçilecek ders sayısı 4 ten az olabilecektir.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional