Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        19 Mart 2024 Salı
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 12960
Haber Tarihi: 30.4.2010 09:34:46

Aio 2009-2010 Kayıt Yenileme İşlemleri

Aio 2009-2010 Kayıt Yenileme İşlemleri
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

1-Açık İlköğretim Okulunda 2009-2010 Öğretim yılında 3 kez kayıt yenileme yapılacaktır. Söz konusu kayıt yenileme tarihleri çalışma takviminde belirtilmiştir. Çalışma takviminde belirtilen tarihler ve Kayıt yenileme tarihine göre sınavların yapılacağı tarih aşağıdaki gibidir.

a) 2009-1 Dönem için 1-31 TEMMUZ 2009 tarihleri arasında kayıt yeniletenler 14 KASIM 2009 tarihinde sınava girecektir.
b) 2009-2 Dönem için 21 ARALIK 2009 - 15 OCAK 2010 tarihleri arasında kayıt yeniletenler 13 MART 2010 tarihinde sınava girecektir.
c) 2009-3 Dönem için 03-28 MAYIS 2010 tarihleri arasında kayıt yeniletenler 17 TEMMUZ 2010 tarihinde sınava girecektir.


2. Belirtilen tarihler arasında kayıt yenileme işlemi yapanlar, İlgili tarihlerde dönem sınavlarına katılacaklardır. Belirtilen tarihlerde sınava girmek için kayıt yenileme işlemini zamanında yapmayanların talepleri dikkate alınmayacaktır, bu durumda olanlar bir sonraki dönem için kayıt yeniletebileceklerdir.


3. Kayıt yenileme ücreti 20 (YİRMİ)TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca öğrenciler, Kayıt Yenileme işlemini gerçekleştiren Halk Eğitimi Merkez Müdürlüklerinin Okul Aile Birliği hesaplarına 5 (BEŞ) TL yatıracaklardır.


4. Kayıt ücreti Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankasının herhangi bir şubesine T.C.Kimlik numarası bildirilerek yatırılacaktır. Banka dekontunu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne teslim etmeyen öğrenciler kesinlikle sınavlara alınmayacaktır.


5. Bankadan aldığınız dekonttaki bilgileri bankadan çıkmadan önce kontrol ediniz. Para, dekontun üzerinde yazan TC Kimlik numarasına yatar ve o numaranın sahibi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce aktif hale getirilir. Bir yanlışlık varsa banka yetkilisine itiraz ediniz.


6. Öğrencilerimiz bankadan alınan "Kayıt Yenileme Dekontu" ile herhangi bir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne giderek kayıt yenileme işlemini yaptıracaktır. Öğrencilerimizin özellikle Sınav Yerleri konusunda daha sonra sorun yaşamamaları için adres ve sınav yeri bilgilerini kontrol etmeleri ve herhangi bir değişiklik varsa, bu değişiklikleri Kayıt Yenileme sırasında yaptırmaları gerekmektedir.

7. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrenci; Açık İlköğretim Okulunun İnternet adresi olan www.aio.meb.gov.tr sayfasının sağ üst köşesinde bulunan „"Öğrenci Girişi“ bölümünden sisteme T.C. Kimlik No ve şifresi ile girerek "Kayıt Yenileme İşlemleri" başlığı altındaki "Ders Seçme" menüsünden işlemlerini gerçekleştirecektir.


8. Öğrencilerimiz bir üst sınıftan en fazla 4 (dört) ders seçip bu derslerden de sınava girebileceklerdir. Üst sınıftan seçilecek 4 ders, sistemin otomatik olarak işaretlediği derslerin dışında ve sınav oturumlarına uygun olarak seçilecek derslerdir;
        Bu sebeple üstten seçilecek ders sayısında 4 ten az ders seçme durumu söz konusu olabilir. Otomatik işaretli derslerinde kontrol edilerek , bir oturumda 6 dersten fazla olmayacak şekilde toplamda 12 dersten sınava girilebilecektir.

9. Ders Seçme sadece üst sınıf dersleri için geçerli olacaktır. Öğrencinin bulunduğu sınıftaki dersler Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğünce atanacaktır.


10. Kayıt yenileme işlemini tamamlayan öğrencilere Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce öğretim yılına ait bandrol verilecektir.


11. Kayıt yenileme işlemini bitiren öğrenciler Ders Notlarını (kitaplarını) Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden alabilirler.


12. Ders notları (kitaplar) internetteki sayfamızda da yayınlanmaktadır.


13. Açık İlköğretim Okulunun kayıt yenileme işlemleri sırasında yanlış hesaba ücret yatırma, çift ücret yatırma, vb. gibi nedenlerle yatırılan ücretler geri iade edilmemektedir.


14. Öğrenci Belgesi isteme ve adres değişikliği (adres değişikliği sınav takviminde belirtilen süreler içerisinde) Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinde de yapılmaktadır.


15. Öğrencilerin Sınav Giriş ve Sınav Sonuç Belgeleri internette yayınlanacaktır. Öğrenci adreslerine belge gönderilmeyecektir.

16. Açık İlköğretim Okulundan Öğrenim Belgesi (Tasdikname) alarak ayrılan öğrenciler, öğrenimlerine devam etmek istediklerinde almış oldukları Öğrenim Belgelerinin asılları ile Kayıt Yenileme Tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurdukları takdirde mevcut bilgileri üzerine öğrenimlerine devam edebileceklerdir. Öğrencilerden alınan Öğrenim belgesi aslı bir üst yazı ile Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğüne gönderilecektir.

 

17. Açık İlköğretim Okulu’nun resmi yayın organı niteliğindeki internet sitesinin adresi
www.aio.meb.gov.tr dır. Öğrencilere yönelik duyuru ve sınav hizmetleri buradan yapılmaktadır.
Sitemizi sıkça ziyaret etmeniz yararınıza olacaktır.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional