Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        28 Mart 2024 Perşembe
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 47619
Haber Tarihi: 13.4.2009 19:00:03

Polis Koleji Başvuru Koşulları

Polis Koleji Başvuru Koşulları
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

Polis Kolejleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Anadolu Liselerinin Fen Bilimleri öğretim programlarına uygun olarak lise derecesinde eğitim ve öğretim yapan Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak kurulmuş, parasız yatılı ve resmi üniformalı okullar olup Ankara ve Bursa illerimizde bulunmaktadır.

Polis Koleji Mezunları; Emniyet Teşkilatına orta ve üst kademe amir yetiştiren Polis Akademisinden mezun olduktan sonra Komiser Yardımcısı rütbesi ile Emniyet Teşkilatında çalışmaya başlamaktadırlar.

Polis Kolejlerine Yerleştirme İşlemi; Adayların Ankara Polis Kolejinde yapılan sınav sonucu düzenlenen başarı listesindeki sıraları ve tercihleri göz önünde bulundurularak yapılır.

Polis Kolejlerine 2009 yılında aşağıda belirtilen sınav aşamaları ile öğrenci alınacaktır.


BAŞVURU İŞLEMLERİ:

Polis Kolejine girmek isteyen adaylar öncelikle 02-20 Mart 2009 tarihleri arasında SBS’ye başvurmak zorundadırlar. Seviye Belirleme Sınavına başvuracak öğrenciler, 10 (on) TL sınav ücretini 02-20 Mart 2009 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O veya Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla, öğrencinin T.C. kimlik numarasına göre yatıracaktır. Polis Koleji için başvuruda bulunacak adaylar SBS’ ye girmek zorunda olduğu için ayrı bir ücret yatırmayacaktır ve ayrı bir sınav giriş belgesi verilmeyecektir. Polis Kolejine girmek isteyen öğrenciler 01-10 Nisan 2009 tarihleri arasında öğrenim gördükleri okullarına başvuruda bulunacaktır.

Polis Kolejine girmek isteyen adaylar 01-10 Nisan 2009 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden başvurularını yapabileceklerdir. Adayların başvurusunun geçerli sayılabilmesi için öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne başvurunun elektronik onaylamasını yaptırması gerekmektedir. Adaylar internet üzerinden başvuruda bulunabilecekleri gibi başvurusunu öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden de yapabileceklerdir.(İnternet üzerinden başvuru yapanların mutlaka öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne başvurularının elektronik onaylamalarını yaptırmaları gerekmektedir.)

Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların tespiti OYP (Orta öğretime yerleştirme puanı) göre yapılacaktır. Ortaöğretim yerleştirme puanı değerlendirilmesi sonucunda erkek ve kız adayların sıralaması ayrı ayrı yapılır.

Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.


SINAVLAR:

Polis Kolejlerine öğrenci alımı iki aşamada yapılmaktadır;

I.Aşama:  MEB tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavları sonunda hesaplanan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi;

SBS sınavı 06 Haziran 2009 tarihinde saat 10:00’da 81 il merkezi ve gerekli görülen ilçe merkezlerinde yapılacaktır.

II. Aşama: Polis Kolejine Giriş Sınavıdır. Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre belirlenen adayların katılacağı ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünce yapılacak olan sınavdır.  

Ortaöğretim yerleştirme puanına göre en yüksek puandan en düşük puana doğru o yıl Koleje alınacak öğrenci sayısının on katı kadar aday başarılı sayılır. Ancak Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi öncesinde Koleje başvuru sayısı dikkate alınarak bu sayı Kolej Müdürünün teklifi ve Genel Müdürün onayı ile yirmi katına kadar arttırılabilir.

Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra başarılı olan adaylar 31 Temmuz 2009 tarihine kadar İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubelerine başvuracaklardır.

Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, 03 -07 Ağustos 2009 tarihleri arasında Polis Koleji Müdürlüğü’nde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacaklardır. Polis Kolejine Giriş Sınavı Mülakat, Beden Eğitimi Sınavı ve Yazılı Sınav (test) aşamalarından oluşmaktadır.

Polis Kolejine Giriş Sınavı Tarihleri:

*Mülakat sınavı:03-04 Ağustos 2009,

*Beden Eğitimi Sınavı: 05-06 Ağustos 2009

*Yazılı(test)Sınav: 07 Ağustos 2009

Polis Koleji Giriş Sınavlarına katılan ve yazılı (test) sınav sonucunda başarılı olan adaylar asıl ve yedek durumlarına göre ilanen duyurulur. 09 Ağustos 2009 tarihinde asil ve yeteri kadar yedek aday Ankara Polis Koleji’nde intibak eğitimine alınacaktır. Sınav sonunda başarılı olan adayların sınav sonucunun ilan edilmesini müteakip intibak eğitimine alınacak olması nedeniyle, adayların sınav için gelirken sınavdan sonra en çok 20 gün süreyle Ankara’da kalacak şekilde hazırlıklı gelmeleri gerekmektedir.

İntibak eğitimi başlama tarihi kendilerine ilânen tebliğ edilmesine rağmen 3 gün içinde eğitime katılmayan adaylar, haklarından vazgeçmiş sayılırlar ve yerlerine sıradaki yedek adaylar çağrılır. Tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içerisinde gelmeyen yedek adaylar da haklarından vazgeçmiş sayılır ve yerine sıradaki adaylar çağrılır.

Kolejlere alınacak aday öğrencilere okulun denetim ve gözetiminde tam teşekküllü devlet hastanelerinden sağlık kurulu raporu aldırılır.

 
ADAYLARDA ARANILACAK ŞARTLAR

Adayların E-Başvuru Kılavuzu 1.bölüm 2.maddesi ve Polis Kolejine Giriş Yönetmeliği 7.maddesindeki şartları taşıması gerekmektedir.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional