Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        28 Mart 2024 Perşembe
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 6169
Haber Tarihi: 27.2.2008

2008 Nisan Dönemi TUS Başvuru Tarihleri Belli Oldu

2008 Nisan Dönemi TUS Başvuru Tarihleri Belli Oldu
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

12 - 13 Nisan 2008 tarihlerinde yapılacak olan TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) başvuru tarihleri 27.02.2008  07.03.2008 olarak belirlendi. Adaylar Sınava Tıp Fakültesi bulunan tüm üniversiteler veya ÖSYM web sitesi ( www.osym.gov.tr ) aracılığı ile başvuracabilecekler.

Sınav ücreti 60 YTL olup başvuru merkezleri aşağıdaki gibidir.

2008 Nisan Dönemi TUS: Başvuru Merkezleri 

 

Başvuruda izlenecek yol ise aşağıdaki gibidir:

2007 TUS Nisan veya 2007 TUS Eylül Dönemi sınavlarından herhangi birine girdiyseniz:

Daha önce ÖSYM’den Şifre almamışsanız ya da hatırlamıyorsanız ÖSYM’nin internet sayfasındaki “Aday İşlemleri Sisteminden” Şifrenizi alınız. Alacağınız bu şifre daha sonra ÖSYM’ye yapacağınız tüm sınav başvurularında da kullanacağınız tek şifre olacaktır.

İnternette açıklanan listede yer alan TUS Başvuru Merkezlerinden Başvurma Süresi içinde 2,00 YTL karşılığında TUS Kılavuzunu ve Aday Bilgi Formunu alınız.

Başvurma süresi içerisinde kılavuzun arka kapağında belirtilen bankalardan (Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halk Bankası) birine sınav ücretini yatırınız.

Kılavuzun ekindeki Aday Bilgi Formunu önceden doldurmanız yararınıza olacaktır.

Bankaya sınav ücretini yatırdıktan sonra internet bağlantısı ve yazıcısı olan bir bilgisayarı kullanarak ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresindeki “2008-TUS Nisan Dönemi KAYIT” başlıklı alana girdikten sonra T.C. Kimlik / Y.U. Numaranız ile şifrenizi giriniz; mevcut bilgilerinizi kontrol ediniz, kimlik bilgileriniz dışında istediğiniz alanları güncelleyiniz, eksik bilgilerinizi giriniz.

Başvuru İşlemini Tamamla butonuna basınız ve “Başvurunuz Sistem Tarafından Başarıyla Tamamlanmıştır” iletisini bekleyiniz. Bu iletiyi gördüğünüzde Aday Bilgilerim bağlantısından Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinizin dökümünü alınız ve bu belgeyi saklayınız.


2007 TUS Nisan veya 2007 TUS Eylül Dönemi sınavlarından herhangi birine girmediyseniz:

www.osym.gov.tr adresinde açıklanan,listede yer alan TUS Başvuru Merkezlerinden Başvurma Süresi içinde 2,00 YTL karşılığında TUS Kılavuzunu ve Aday Bilgi Formunu alınız ve başvuru için randevu verilmesini isteyiniz.

Başvurma süresi içerisinde kılavuzda belirtilen bankalardan (Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halk Bankası) birine sınav ücretini yatırınız.

Kılavuzun ekindeki Aday Bilgi Formunu doldurunuz.

Doldurduğunuz Aday Bilgi Formu ile nüfus cüzdanı veya fotoğraflı-onaylı bir özel kimlik belgesi ve mezuniyet tarihini gösterir belge ile birlikte randevu aldığınız gün ve saatte randevu aldığınız başvuru merkezine gidiniz. Başvuru hizmeti ücreti olarak 3,00 YTL ödeyiniz.

Bilgilerinizin, başvuru merkezi görevlisi tarafından elektronik ortama girişini izleyiniz, kurallara uygun fotoğrafınızı çektiriniz ve görevlinin size vereceği Aday Başvuru Kayıt Bilgileri dökümünden bilgilerinizi kontrol edip onaylayınız. Sizin ve görevlinin imzaladığı bu belgeyi saklayınız.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional