Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        26 Nisan 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 55148
Haber Tarihi: 3.8.2007

Açıköğretim Lisesi Ek Sınavı

Açıköğretim Lisesi Ek Sınavı
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

1.Yapılacak Ek sınava Açık Öğretim Lisesi ve Meslekî Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden;

2006 – 2007 Eğitim Öğretim Yılı II. dönemi itibariyle öğrencilik durumu aktif veya donuk olanlar,
Açık Öğretim Lisesi 3 yıllık Genel Lise Programına kayıtlı olup en az 5 dönem veya üzerinde  eğitim görmüş olanlar,
Meslekî Açık  Öğretim Lisesine kayıtlı olup en az 6 dönem veya üzerinde eğitim görmüş ve yüz  yüze eğitim ile stajını tamamlayanlar,
Lise ara  sınıf öğrencisi olarak Meslekî Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran ve Meslekî  Açık Öğretim Lisesinde en az bir kez sınava girmiş olup, tasdiknamesinde  alacağı meslek dersi olmayan ve stajını tamamlamış olanlar,
Lise ara  sınıflarından ayrılarak Açık Öğretim Lisesi Genel Lise Programına kayıt  yaptıran ve Açık Öğretim Lisesinde en az bir kez sınava girmiş olup, 2006–2007  öğretim yılının I ve/veya II. döneminde öğrenim görmüş olanlar,
Mezun  olabilmesi için bir dönemde alabileceği en fazla 40 kredi veya daha az kredi  eksiği olanlar EK SINAVA katılabilecekleridir.
  2.  Anlaşmalı bankalara 20 YTL yatıran öğrencilerimiz hesap belgesi ile birlikte  Halk Eğitim Merkezlerine giderek kayıt yenilemelerini yaptıracaklardır.    

  3. Ek Sınav  için Kayıt Yenileme işlemini tamamlayan öğrencilerimiz ders seçimi için  www.aol.meb.gov.tr ve www.maol.meb.gov.tr  adreslerinde yer alan "ÖĞRENCİLER İÇİN GİRİŞ" butonunu tıklayarak sisteme  gireceklerdir. 

  4. Öğrenci  bilgileri ekranını açtığınızda sol menüden değiştirmek istediğiniz bilgi ile  ilgili ekranı açarak bilgilerinizi düzenleyebilirsiniz.(Örneğin : adres  bilgisini değiştirmek istiyorsanız "Adres Bilgileri" linkine  tıklayınız.)  

  5. Ders  seçme ekranını açtığınızda Ders Seçme işlemine geçmeden önce Genel ders  durumunuzu (başarılı dersler, muaf   dersler,zorunlu dersler gibi.) kontrol etmeniz yararınıza olacaktır.

  6. Ders  seçme işlemi 6-10 Ağustos 2007 tarihleri arasında olacaktır. Seçip kaydetmiş  olduğunuz dersleri bu tarihe kadar değiştirebilirsiniz. Bu tarihten sonra ders  seçme işlemi ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Sınavlar 26-27 Ağustos 2007 (Pazar-Pazartesi) günleri dört oturum halinde yapılacaktır.

  7. Adres ve  sınav yeri bilgilerinde değişiklik yapacak olan öğrencilerimiz, bu bilgileri  6-10 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapabileceklerdir       

  8. Ek  sınavda alan değişikliği yapılamaz. Alan Değişikliği ancak kayıt yenilemelerde  yapılabilir.

  9. Kayıt  yenileme işlemini tamamlayan ancak sisteme girerek ders seçme işlemini yapmayan  öğrencilerimize bu ve bundan sonraki dönemlerde okul müdürlüklerince ders ataması  yapılmayacaktır. Öğrencilerimizin mağdur olmamaları için belirtilen tarihe  kadar ders seçme işlemini yapmaları gerekmektedir     

  10.  Şifrenizi unutmayınız ve başkalarına söylemeyiniz. İnternet üzerinde  işlemlerinizi mümkün olduğunca kendiniz yapmaya çalışınız, bilgilerde meydana  gelen değişikliklerden öğrencinin kendisi sorumlu olacaktır.        
 
         
11.Değiştirerek size  özel hale getirdiğiniz şifreniz basit (adınız,soyadınız, doğum tarihiniz)  olmamalıdır. Değişik karakterlerden (harf,rakam,işaret) türetilmesi tavsiye  olunur.


12. Öğrenciler sınav giriş belgelerini internet ortamından alacaklardır.

Kaynak: MEB


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional