Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        19 Nisan 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 30399
Haber Tarihi: 20.2.2008

Açık Lise 2. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri

Açık Lise 2. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

2007–2008 Eğitim-Öğretim Yılı II. Döneminde Açık Öğretim Lisesinde öğrenimlerine devam etmek üzere, kayıt yenileme başvurusunda bulunacak öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri,  25 Şubat – 07 Mart 2008 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yapılacaktır. Kayıt yenilemelere ilişkin işlemler, aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır.


I. KİMLER KAYIT YENİLEME İŞLEMİ YAPTIRACAK?
Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden, öğrencilik durumu aktif veya donuk olan tüm öğrenciler kayıt yenileme işlemini yapabilirler.

II. KAYIT YENİLEME ÜCRETİ
a)
 Bu öğretim yılından itibaren Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ücretinde yeni bir düzenleme yapılmıştır. Buna göre; Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileyecek öğrenciler bu dönemden itibaren kayıt yenileme ücretini iki bölüm olarak yatırılacaktır.
Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileyecek öğrenciler kayıt yenileme ücreti olarak;
— 40.00YTL.’yi Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaralarını bildirerek (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise ad ve soyadlarına göre) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü hesabına yatıracak.
— 5.00YTL’yi ise kaydını yenilediği halk eğitim merkezi müdürlüğün kırtasiye, personel ve diğer giderlerinde kullanmak üzere halk eğitim merkezi müdürlüğü okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya halk eğitim merkezi müdürlüğü okul aile birliğinin makbuzu karşılığında halk eğitim merkezi müdürlüğüne teslim edecektir.
b) Kayıt yenileme süresi dışında yatırılan ücretlerin Banka dekontları kesinlikle kabul edilmeyecektir. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce yapılacak inceleme sonucunda bu tür belgeler olduğu tespit edilirse, belge sahibi öğrenci adaylarının kayıtları iptal edilecek ve yatırılan ücret kesinlikle iade edilmeyecektir.
c) Kayıt yenileyecek öğrenci, kayıt yenileme ücreti olarak bankaya yatırdığı paranın dekontunun bir nüshasını Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine teslim edecek, diğer nüshasını kendisi muhafaza edecektir. (Dekontlar gerektiğinde Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne ibraz edilecektir.)

d) Kayıt Yenileme Ücreti Alınmayacak Öğrenciler

Bu öğretim yılından itibaren ücret ödemeden kayıt yenileyecek öğrenciler  aşağıdaki şartlardan birini taşımaları gerekmektedir.
—1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede şehit düşenlerin birinci dereceden yakınlarından,
—Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile eşleri ve çocukları, bu mücadelede şehit düşenlerin birinci derecedeki yakınlarından;
—İstiklal madalyası verilmiş, vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlardan;
 durumunu belgelendirenlerden kayıt ücreti alınmayacaktır.
NOT: Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme işlemleri sırasında; yanlış hesaba ücret yatırma, çift ücret yatırma, vb. tüm nedenlerle yatırılan ücretler kesinlikle geri iade edilmez.

2-ÖĞRENCİNİN YAPACAĞI İŞ VE İŞLEMLER
                               
http://www.aol.meb.gov.tr/aolweb/ogrenci_giris.aspx

Yukarıda verilen linke tıklayarak halk eğitimi merkezi müdürlüğünün vermiş olduğu kayıt yenime çıktısında yazan öğrenci numarasını ve şifresini kullanarak sisteme girecek.  Sisteme giren öğrencilerimiz ekranda yer alan yardım butonlarını gerektiğinde kullanarak ders seçme ve kayıt yenileme işlemlerini kendileri yapacaktır.

Kayıt yenileme işlemi sırasında açılan ekranlarda size ait bilgileri dikkatlice kontrol ederek eksiksiz olarak doldurunuz. İletişim adreslerinizi, sınav bölgenizi, irtibat merkezi il ve irtibat merkezi ilçe bilgilerinizi mutlaka kontrol ederek güncellenmesi gerektiğini unutmayın. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından adreslerinize gönderilecek evraklar yazmış olduğunuz iletişim adresine gönderilecek. Sınav bölgesi olarak seçtiğiniz yerde ise sınava gireceğinizden mağdur duruma düşmemeniz için bilgilerinizin güncellenmiş ve eksiksiz olması gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileyen öğrenciler kayıt yenileme tarihleri (25 Şubat- 07 Mart 2008) arasında da www.aol.meb.gov.tr internet adresinden sisteme girerek ders seçme işlemini yapacaklardır.


  Kayıt yenileme ücretini yatırıp halk eğitimi merkezi müdürlüğüne işletmesine rağmen ders seçme süresi içinde www.aol.meb.gov.tr adresinden siteme girerek ders seçmeyen öğrenciler dönem sonu sınavına katılamayacaktır. Bu nedenle kayıt ücretini bankaya yatırıp dekontuyla birlikte halk eğitimi merkezi müdürlüğüne giderek kaydını yenileten öğrencilerin mutlaka www.aol.meb.gov.tr internet adresinden sisteme girerek ders seçme işlemini yapmaları gerekmektedir.

Alan Tercihinin yapılması:


1. Açık Öğretim Lisesinden mezun olduktan sonra, yüksek öğrenime devam edecek öğrencilerin yüksek öğrenim programı tercihlerinde, orta öğretimdeki mezuniyet alanı önemli rol oynamaktadır.
2. Öğrenciler alan tercihlerini sadece kayıt yenileme döneminde ders seçme ekranı üzerinde kendilerine uygun olan alanı seçerek değiştirebilirler. Bunun dışında dilekçe ile alan değişikliği istekleri kabul edilmez. Bu nedenle alan tercihlerinizi seçerken dikkatli olunuz.
3. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden Alanını değiştirmek isteyenler bu işlemi Ders Seçme işleminden önce yapmalıdır. Ders seçme işleminden sonra Alan Değişikliği yapılıyor ise yeniden ders seçme işlemi yapılması gerekmektedir. Bununla ilgili göndereceğiniz dilekçe ve fakslar dikkate alınmayacaktır.
 Not: “Adres bilgileri ve Sınav bölgesi irtibat merkezi” butonundan bilgilerinizde değişiklik varsa mutlaka güncellemeniz gerekmektedir.

Ders Seçme İşlemiyle İlgili Tavsiyeler:
1.
 Ders Seçme işlemine geçmeden önce Genel Ders durumunuzu (başardığınız, muaf olduğunuz dersleri) kontrol ediniz.
2. Kategori bölümünde “Ortak” ve “Alan” yazan dersler sizin öncelikle seçmeniz gereken derslerdir. Öğrenim döneminize uygun olarak Ortak ve Alan derslerini bitirdikten sonra “Seçmeli” derslerden ders seçmelisiniz.
3. Alanı “Genel Kültür” olan öğrencilerimiz öğrenim dönemlerine uygun olarak öncelikle “Ortak” dersleri geriye kalan kredilerini tamamlamak için “Seçmeli” dersleri seçmelidirler.
4. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri muaf oldukları dersleri tekrar seçebilirler. Seçilen dersten başarısız olunursa dersin muafiyeti devam eder.
5. Seçmek istediğiniz dersi, o dersin sol tarafında yer alan “Ekle” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Eğer seçtiğiniz dersi silmek istiyorsanız o dersin solunda yer alan “Sil” butonuna tıklamanız gerekecektir.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional