Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        28 Mart 2024 Perşembe
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 8318
Haber Tarihi: 19.1.2010 18:35:38

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına Kimler Müracaat Edebilir?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına Kimler Müracaat Edebilir?
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

 2009 – 2010 Eğitim Öğretim yılı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına 18 Ocak - 12 Şubat 2010 tarihleri arasında müracaat edilecektir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı müracaat tarihleri arasında Açık Öğretim lisesinde öğrencilik durumu aktif veya donuk olan öğrencilerimizden;

·        17 yaşını doldurmamış olanlardan dönemi 7 ve üzeri,

·        17 yaşını doldurmuş,18 den gün almış olanlardan dönemi 6 ve üzeri,

Olanlar aşağıda verilen mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat edebilirler.

 2.      08 Şubat 2010 tarihinden sonra yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizden durumları sistem üzerinden aktif hale getirilmeden (kayıt kabulleri yapılmadan) 1. madde de verilen şartları taşıdığını beyan edenler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat edebilirler.

Herhangi bir nedenle kayıtları kabul edilmeyen veya mezun olamayan öğrencilerimizin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaatlarındaki sorumluluk tamamen kendine aittir.

Dikkat: 2009 – 2010 Eğitim Öğretim yılı sonunda dönem mezuniyet şartı hesap edilirken dikkat edilecek hususlar: 07.08.2010 tarihinde yapılacak olan III. Dönem sınav tarihi itibariyle;

17 yaşını doldurmamış olanlar (07.08.1993 ve daha sonraki doğumlu olanlar) 2 dönem sınava girebilecekler.

17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olanlar (06.08.1993 ve daha önceki doğumlu olanlar) 3 dönem sınava girebileceklerini dikkate alarak yıl sonundaki dönemlerini hesap etmeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi için Mezuniyet Şartları:

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir. 

Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç),
Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları, 

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına Nasıl Müracaat Edebilirim?

Açık Öğretim Lisesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı müracaat şartlarını taşıyan öğrencilerimiz, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat kabul eden herhangi bir orta öğretim kurumundan form alacaklardır. Alınan formdaki gerekli yerleri doldurup bölgelerinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne onaylatarak form alındığı orta öğretim kurumuna teslim edilecektir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı başvurularında kullanacak il, okul ve alan kodları için tıklayınız.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional