Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        19 Nisan 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 176297
Haber Tarihi: 26.3.2007

Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem Kayıt Yenileme Bilgileri

Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem Kayıt Yenileme Bilgileri
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

2006–2007 Eğitim-Öğretim Yılı II. Döneminde Açık Öğretim Lisesinde ve Meslekî Açık Öğretim Lisesinde öğrenimlerine devam etmek üzere, kayıt yenileme başvurusunda bulunacak öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri, 26 Mart – 06 Nisan 2007 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezlerinde yapılacaktır. Kayıt yenilemelere ilişkin işlemler, aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır.

II. KİMLER KAYIT YENİLEME İŞLEMİ YAPTIRACAK?
a) Açık Öğretim Lisesi ve Meslekî Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden, öğrencilik durumu aktif veya donuk olan tüm öğrenciler kayıt yenileme işlemini yapabilirler.


III. KAYIT YENİLEME ÜCRETİ 
a) Kayıt yenileyen öğrenciler Ziraat Bankası, Vakıflar Bankasının veya Halk Bankası’nın herhangi bir şubesinden T.C. Kimlik numaralarını bildirerek Kayıt yenileme ücretini yatıracaklardır. 

b)  Kayıt yenileyecek öğrenci, kayıt yenileme ücreti olarak 60.YTL. ödeyecektir. Dekontların bir nüshası Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde, diğer nüshası Öğrenciler tarafından muhafaza edilecektir.(Dekontlar gerektiğinde okul müdürlüklerine ibraz edilecektir.)    

c) Kayıt yenileme süresi dışında yatırılan ücretlerin Banka dekontları kesinlikle kabul edilmeyecektir. Açık Öğretim Lisesi ve Meslekî Açık Öğretim Lisesi Müdürlüklerince yapılacak inceleme sonucunda bu tür belgeler olduğu tespit edilirse, belge sahibi öğrencinin kayıt yenilemesi iptal edilecek ve yatırılan ücret kesinlikle iade edilmeyecektir.

d) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 29.05.1998 gün ve 1998/1 sayılı Genelgesi ile Genel Müdürlüğümüz ve Adalet Bakanlığı arasında imzalanan 09/10/1998 tarihli protokol gereğince“Terörle mücadelede yaralanan gazilerimiz, eşleri ve çocuklarından, bu mücadelede şehit düşenlerin eşleri ve çocuklarından ve 2828 sayılı Çocuk Esirgeme Kurumu kapsamındaki ve Adalet Bakanlığına bağlı Çocuk Islahevindeki çocuklardan; Açık Öğretim Lisesi, 1998–1999 öğretim yılından itibaren kayıt yaptırmak isteyenlerden öğrenim süreleri boyunca kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderlerinin (Diploma harcı dışında) alınmayacağı”
Ayrıca; “Bakanlığımız ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan 21.02.2000 tarihli protokolün 16.maddesi gereğince; Ceza infaz kurumları ile tutuk evlerindeki hükümlü ve tutuklulardan, Açık Öğretim Lisesine devam edeceklerden; kayıt harcı, sınav ücreti, kitap-yayın vb. giderlerin (Diploma harcı dışında) talep edilmeyeceği bu giderlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacağı”belirtilmektedir.

e) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede şehit düşenlerin birinci derecedeki yakınlarından durumunu belgelendirenlerden kayıt ücreti alınmayacaktır.
Bu nedenle, bu konumda başvuran ve durumunu belgelendiren öğrenci adaylarından kayıt ücreti alınmayacak ve banka kuponu (dekont) istenmeyecektir.
Bu durumdaki öğrencilerin; veri giriş ekranında Dekont Bilgileri bölümünde, “Öğrencinin Ücret Muafiyeti Var” kısmı işaretlenecek. Kayıt Yenileme İşlemi tamamlandıktan sonra ücret muafiyeti yapılan öğrencilere ait liste ve belgeleri bir üst yazı ile okul müdürlüklerine gönderilecektir.

 

IV. KAYIT YENİLEME İŞ VE İŞLEMLERİ
Kayıt yenileme işlemi iki bölümden oluşmaktadır.
1- Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yapılacak iş ve işlemler
2- Öğrencinin yapacağı iş ve işlemler.

1-HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER.



Halk Eğitim Merkezleri İçin “GİRİŞ” butonu

Kayıt yenileme işlemi için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü www.aol.meb.gov.tr  internet adresine girerek yukarıda bir örneği yer alan  “Halk Eğitim Merkezleri İçin  “GİRİŞ” butonunu tıklayarak sisteme girilmesini sağlayacaktır. Sisteme girildiğinde açılacak ekrandan kayıt yenilenmesi gereken öğrencilerle ilgili iş ve işlemler tamamlanıp, bir çıktı alınarak (şifre raporu) öğrenciye teslim edilecektir.

2-ÖĞRENCİNİN YAPACAĞI İŞ VE İŞLEMLER
Kayıt yenileme yapacak öğrencilerimizin bu işlem için bankalara para yatırmadan önce www.aol.meb.gov.tr internet adresinin Haberler ve Duyurular kısmında yayınlanan 2006–2007 Eğitim-Öğretim yılı II. dönemi için kayıt yenileme yapacak öğrenci listesinde isimlerinin bulunup bulunmadığına bakmaları gerekmektedir. Listede isimleri bulunuyor ise kayıt yenileme ücretini yatırıp Kayıt Yenileme işlemini yapmak için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.



Öğrenciler için “GİRİŞ” butonu.

Kayıt yenilemek için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden başvuran ve dekont bilgilerini sisteme kaydettiren öğrenci www.aol.meb.gov.tr internet adresine girerek yukarıda bir örneği yer alan Öğrenciler için  “GİRİŞ” butonuna tıklayarak sisteme girmek için ilk adımı atmış olacaktır.
Sisteme giren öğrencilerimiz ekranda yer alan yardım butonlarını gerektiğinde kullanarak ders seçme ve kayıt yenileme işlemlerini yapabileceklerdir.
Kayıt yenileme işlemi sırasında açılan ekranlarda size ait bilgileri dikkatlice kontrol ederek eksiksiz olarak doldurunuz. Açık Öğretim Lisesi ve Meslekî Açık Öğretim Lisesi tarafından adreslerinize gönderilecek evraklar yazmış olduğunuz iletişim adresine gönderilecektir. Bilgilerinizin güncellenmiş, eksiksiz olması işlemlerinizin doğru ve daha hızlı yürümesini sağlayacaktır.

 

ALAN TERCİHİNİN YAPILMASI

  1. Açık Öğretim Lisesinden mezun olduktan sonra, öğrenimini devam ettirecek olan öğrencilerin yüksek öğrenim programı tercihlerinde, orta öğretimdeki mezuniyet alanı önemli rol oynamaktadır.
  2. Öğrenciler alan tercihlerini sadece kayıt yenileme döneminde ders seçme ekranı üzerinde kendilerine uygun olan alanı seçerek değiştirebilirler. Bunun dışında dilekçe ile alan değişikliği istekleri kabul edilmez. Bu nedenle alan tercihlerinizi seçerken dikkatli olunuz.
  3. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden Alanını değiştirmek isteyenler bu işlemi Ders Seçme işleminden önce yapmaları, ders seçme işleminden sonra Alan Değişikliği yapılıyor ise yeniden ders seçme işlemi yapılması gerekmektedir.

 

DERS SEÇME İLE İLGİLİ TAVSİYELER

  1. Ders Seçme işleminden önce Genel Ders durumunuzu (başardığınız, muaf olduğunuz dersleri) kontrol ediniz.
  2. Kategori bölümünde “Ortak” ve “Alan” yazan dersler sizin öncelikle seçmeniz gereken derslerdir. Öğrenim döneminize uygun olarak Ortak ve Alan derslerini bitirdikten sonra “Seçmeli” derslerden ders seçmelisiniz.
  3. Alanı “Genel Kültür” olan öğrencilerimiz öğrenim dönemlerine uygun olarak öncelikle “Ortak” dersleri geriye kalan kredilerini tamamlamak için “Seçmeli” dersleri seçmelidirler.

Seçmek istediğiniz dersi, o dersin sol tarafında yer alan “Ekle” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Eğer seçtiğiniz dersi silmek istiyorsanız o dersin solunda yer alan “Sil” butonuna tıklamanız gerekecektir.

Kaynak: MEB


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional