Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        29 Mart 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 18596
Haber Tarihi: 6.8.2009 14:25:46

SBS 1. Yerleştirme Sonucu Boş Kontenjanlar Belli Oldu

SBS 1. Yerleştirme Sonucu Boş Kontenjanlar Belli Oldu
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) sonucuna göre öğrenci alan herhangi bir okula kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler 27 Temmuz - 05 Ağustos 2009 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırmışlardır. Yapılan kayıtlar sonucunda boş kalan kontenjanlar için yeniden başvuru alınarak II. yerleştirme işlemi yapılacaktır.
II. Yerleştirme İşlemi Başvuru Esasları;
a) I. Yerleştirmeye katılan tüm öğrenciler II. Yerleştirme için 7-11 Ağustos 2009 tarihleri arasında talepte bulunabilecektir.
b) II. Yerleştirmeye katılmak isteyen öğrenciler, II. Yerleştirme İşlemi Talep Dilekçesini" doldurarak başvuru işlemlerini yaptırdığı okul müdürlüğüne talepte bulunacaktır.
c) II. Yerleştirme talebi onaylandıktan sonra iki nüsha çıktı alınıp mühürlenecek ve bir nüshası öğrencinin velisine verilerek, diğeri okulda saklanacaktır.
d) II. Yerleştirme talebinde bulunan öğrenciler I. Yerleştirme sonucuna göre herhangi bir okula yerleşmiş ve kayıt yaptırmış olsa bile bu okullardan kayıtları sistem tarafından doğrudan silinecektir. Bu durumda öğrenci I. Yerleştirme işleminden doğan tüm haklarını kaybedecektir.
e) I.Yerleştirme sonucu kayıt yaptırdığı okulu, II. Yerleştirme sonucunda yeniden kazanan öğrencinin, bu okuldaki kaydı sistem tarafından doğrudan yapılacaktır. Ancak; veli II. Yerleştirme için talepte bulunduktan sonra okuldan kayıtla ilgili evrağını aldıysa,II. Yerleştirme sonucunda yeniden aynı okulu kazanması durumunda yeni kayıt yaptırılması gerekmektedir.
f) Özel yetenek, mülakat/mülakat ve beden yeterliliği sınavı ile öğrenci alacak alanlara kayıt hakkı kazanan ancak, sağlık kurulu raporuna göre bu alanlara kayıt yaptıramayan öğrenciler, II. yerleştirmeye başvurduklarında sadece sağlık kurulu raporu kabul edilmeyen alanlar tercih listesinden düşülerek öğrencinin II. Yerleştirme işlemi yapılacaktır. Bu durumda olan öğrenciler e-Okul sistemine "Sağlık Kurulu Raporu Nedeniyle İptal" olarak işlenmediği takdirde yine aynı tercihleri değerlendirmeye alınacaktır.

 

II. Yerleştirme İşlemine göre Özel Yetenek , Mülakat / Mülakat ve Beden Yeterliliği Sınavıyla Öğrenci Alan Okulların Sınav Takvimi;

Sınav Tarihleri

II. Yerleştirme Talep Dilekçesi örneği için tıklayınız.
I. Yerleştirme Sonrası Boş Kontenjanları görmek için tıklayınız.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional