Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        26 Nisan 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI

Ziyaret Sayısı : 4929
Haber Tarihi: 11.7.2010 19:32:10

1544 SBS Birincisi Konusuna MEB Açıklama Getirdi

1544 SBS Birincisi Konusuna MEB Açıklama Getirdi
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

HABERTÜRK Gazetesi’nin bugünkü (09.07.2010) nüshasında “1544 birinciyi gizlediler” başlığıyla verilen ve gerçekleri yansıtmayan haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Söz konusu haberde özetle, “Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun emri dolayısıyla Seviye Belirleme Sınavına ilişkin ayrıntıların kamuoyu ile paylaşılmadığı, soruların tamamını doğru yapanların sayısı ve isimlerinin açıklanmadığı…” ifadesi yer almaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı her dönemde olduğu gibi bu yıl da sınav sonuçlarına ilişkin detaylı bilgileri kamuoyu ile anında paylaşmıştır. Nitekim, haberi yapan Habertürk Gazetesi muhabiri de dahil bütün eğitim muhabirlerine Seviye Belirleme Sınavına ilişkin detaylı bilgiler e-posta ortamında gönderilmiştir.

Ayrıca 1544 birinci ortaöğretim yerleştirme puanı (OYP) 1.’si değil, 8. Sınıf SBS puanı birincisidir. Resmi Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmede 3 yılın SBS puanı ile yılsonu başarı puanının birlikte hesaplanmasıyla ortaya çıkan Ortaöğretim Yerleştirme Puanı’na (OYP) göre yerleştirme gerçekleştirilmektedir.

Özel orta öğretim kurumlarına yerleştirmede ise Türkiye Özel Okullar Birliği Derneğinin kararı ile 8. Sınıf SBS puanı dikkate alınmaktadır.

Bu okullara öğrenci yerleştirme işleminde 8. sınıf SBS puanlarının esas alınması ile birlikte eşitlik olması durumunda geçmiş yıllara ait SBS puanları ve yaş durumunun dikkate alınacağı ilgili dernek tarafından karar bağlanmıştır. 1 milyondan fazla öğrencinin girdiği sınavda ülkemizin hemen hemen tüm illerinden 500 tam puanı almış öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerin tümünün İstanbul’da bulunan bir özel okulu aynı anda tercih etmeleri ihtimal dışı bir durumdur. Kaldı ki bu yerleştirme yöntemi tamamıyla ilgili kurumlar tarafından belirlenmiştir.

Öte yandan, il ve okulların başarı ortalamalarına dayalı olarak bir sıralama listesi, başarılı/başarısız gibi gereksiz bir takım tartışmalara yol açtığından bu yıl bakanlığımız tarafından oluşturulmamıştır. Sınav sonuçlarına göre okul ve öğrencilerimizin başarılarının artırılmasına yönelik alınacak tedbirler için ilerleyen zaman içerisinde detaylı sınav analiz bilgileri öğrenci ve okul bazında hazırlanarak ilgili yönetici ve öğretmenlerimizin değerlendirmelerine sunulacaktır.

Durum böyle iken, “Seviye Belirleme Sınavları (SBS) sonuçlarına, Bakan Çubukçu’nun yasağı gölge düşürdü” gibi hiçbir dayanağı olmayan ve tamamen karalama amacı taşıyan ifadelerle Sayın Bakanımızı ve Bakanlığımızı karalamak suretiyle nasıl bir gazetecilik yapılmak istendiği anlaşılmış değildir.

Velilerimizin, öğrencilerimizin ve kamuoyunun gerçek dışı bir olaydan yola çıkılarak yapılan haberi dikkate almadan sınav sonuçlarının ve yerleştirmelerin şeffaf bir şekilde yapıldığını bilerek hareket etmelerini istiyoruz.


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional