Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        26 Nisan 2024 Cuma
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Ziyaret Sayısı : 1266
Haber Tarihi: 20.1.2016 00:50:21

Aöf 2015-2016 Öğretim Yılı Kayıt Yenileme İşlemleri

Aöf 2015-2016 Öğretim Yılı Kayıt Yenileme İşlemleri
Yorum Ekle
Print Out
Facebook
Twitter
Google
Digg
Del.ici.ous
Mynet Eksenim

•    Anadolu Üniversitesinde 2015‒2016 öğretim yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemleri “Kayıt Yenileme Haftası/01‒05 Şubat 2016” tarihleri arasında İnternet üzerinden Üniversite içinden veya dışından 00:30‒23:30 saatleri arasında, aşağıda belirtilen günlerde aşamalı olarak yapılacaktır.

    Lisans öğrencileri için kayıt günleri:
•    8. yarıyıldan daha fazla süre öğrenimine devam eden öğrenciler     01/02/2016 Pazartesi
•    8. yarıyıl ve üstü öğrenciler        02/02/2016 Salı
•    6. yarıyıl ve üstü öğrenciler    03/02/2016 Çarşamba
•    4. yarıyıl ve üstü öğrenciler    04/02/2016 Perşembe
•    2. yarıyıl ve üstü öğrenciler    05/02/2016 Cuma

•    Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Enstitülerde kayıtlı öğrenciler, ders seçme işlemini istedikleri günlerde yapabileceklerdir.
•    Öğrenciler ders seçmeden önce “http://www.anadolu.edu.tr” web adresinden birimin web sayfasında yer alacak kayıtlara ilişkin duyuruları, “Anadolu Bilgi Paketi”ndeki (“http://abp.anadolu.edu.tr”) birimiyle ilgili bilgileri ve “Karteks” dökümünü inceleyerek alması gereken dersleri kontrol etmelidir. Ayrıca “Not Durum Belgesi”nde (Transkript) yer alan “Durum” bilgisini de dikkate alarak ders seçim işlemini yapmalıdır. Ders seçerken, seçmeli bir dersin yerine farklı kodda başka bir ders alındığında “yerine” işlemi mutlaka yapılmalıdır. Ayrıca, zorunlu bir dersin yerine, farklı koddaki bir başka ders alınmak isteniyorsa sistemde “yerine” işlemi yapılamayacağından, kayıt onayından sonra öğrencinin bir dilekçe ile birlikte ilgili birime (Dekanlığına/Müdürlüğüne) başvurması gerekmektedir. Kayıt tarihlerinden sonra “yerine” işlemi yapılması için yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
•    Öğrenciler kayıtlarını onaylamadan önce bilgisayar tarafından verilecek uyarıya dikkat etmeli, öğrenci sistemde uyarı bulunmayacağını göz önünde bulundurarak “durumu”na ve “Anadolu Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim‒Öğretim ve Sınav Yönetmeliği”ne uygun olarak kaydını onaylamalıdır.
•    “Çift Anadal” veya “Yandal Programı”na devam eden öğrenciler sisteme giriş yaptıkları anda karşılarına birimlerin bir listesi gelecek ve bu listeden kayıt yenilemek istedikleri birimi tıklayarak ders seçimini yapabilecektir. Bu sayfadan sonra yapılacak bütün işlemler anadal kaydı için yapılan işlemlerle aynıdır.
•    “Çift Anadal” veya “Yandal Programı”nda iki birime de sayılması istenen ders seçim işlemi için ise öğrenciler o birimin ders seçim sayfasına girerek birim değiştir butonunun altındaki “Seçeceğim Dersi Anadalıma/Çift Anadalıma da Saydır” yazısının önündeki checkbox‘ı işaretledikten sonra derslerini seçeceklerdir.
•    Öğrencinin “Anadal” danışmanı tarafından onaylanan ve imzalanan ders seçim formu “Çift Anadal” veya “Yandal” için atanan danışmanına da İnternet üzerinden mutlaka onaylattırılacaktır.
•    “Çift Anadal” veya “Yandal Programı”na kayıtlı olup, kendi anadalından 2015‒2016 öğretim yılı güz yarıyılı sonu itibariyle mezun olan öğrenciler, “Çift Anadal” veya “Yandal Programı”na kayıtlı oldukları birimi seçerek kayıtlarını yaptırabilecek ve o birime ait Cari Hizmet Maliyeti Öğrenci Katkı Payı tutarını ödeyeceklerdir (Normal öğrenim süresi içerisinde olan öğrenciler hariç.).
•    Kayıt yaptıran tüm öğrencilerin, kayıtlarını yukarıda belirtilen duruma uygun olarak kontrol edip, “Ekle/Sil Haftası”nda (08‒12 Şubat 2016) düzeltme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Danışman Onayının Alınması:
•    Kayıt yenileme tarihlerinde kaydını danışmanına onaylattıran öğrenci, “Ekle/Sil Haftası”nda yeniden bir değişiklik yapması gerektiğinde danışmanı ile birlikte işlem yapacak ve kayıt onayı alacaktır. Kayıt belgelerinin bir nüshası öğrencide, bir nüshası da danışmanında kalacak ve onaylanmış kayıt belgeleri danışman tarafından daha sonra Öğrenci İşleri Birimine toplu halde teslim edilecektir.
•    Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı, Devlet Burslusu/TCS/Türkiye Burslusu öğrencileri, birimlerine kayıt onaylarını yaptırmak zorundadır.

Cari Hizmet Maliyetine Öğrenci Katkı Payı Ödemesi
•    “2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar” 25 Ağustos 2015 tarihli ve 29456 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.
•    2015-2016 Öğretim yılı bahar dönemi itibarıyla normal öğrenim süresini aşan öğrenciler için katkı payı tutarını, öğrenim ücreti ödeyecek öğrenci grupları için ise öğrenim ücretini ödedikten sonra kayıt sistemi açılacaktır.
•    Normal öğrenim süresini aşan ve katkı payı/öğrenim ücreti ödeyecek öğrenciler, örgün öğrenci sistemine (ANASİS) girerek yatırması gereken katkı payını/öğrenim ücretini öğrenebilecek ve belirtilen tutarı Vakıflar Bankası aracılığıyla yatıracaktır. Ücretini yatırmayan öğrenciler kayıt yenileme sistemine giriş yapamayacaklardır. Herhangi bir sebeple ücret ödemeyecek öğrenciler (normal öğrenim süresi içindeki I. öğretim önlisans, lisans, lisansüstü öğrencileri, diğer geçerli sebeplerden dolayı ücret yatırmayacak olan öğrenciler vb.) bankaya para yatırmadan sisteme girebileceklerdir.

2015-2016 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Örgün Öğrenci Kayıt Yenileme İşlemleri için tıklayınız
2015-2016 Uluslararası Ortak Lisans Programlarına Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Öğrenim Ücretleri Duyurusu için tıklayınız


Okuyucu Yorumları

İlk Yorum Yazan Siz Olun

Copyright © 2002- 2010 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional